TV

RECAP | Expeditie Robinson #14

er14-header

Anna is de laatste die het eiland moest verlaten. Hoewel… Eerst gaat ze proberen Danny te verslaan en nog terug te komen. Maar Danny heeft hetzelfde doel voor ogen. Hij heeft niet voor niks zo lang alleen op een eiland gezeten…. Ik ben heel benieuwd naar de wending van vandaag! 

“IK BEN DOR MIJN RESERVES HEEN, DENK IK.”

IMG_4725
Dag 29 is aangebroken. Oscar, Klaas en Amara zijn erg rustig. “We zitten continue in onzekerheid. We weten niet waar we aan toe zijn.” vertelt Oscar ons.

IMG_4726

Ook Danny is er wel klaar mee.  Zeker na 11 dagen alleen te zijn. “Het is echt niet makkelijk!”

IMG_4727

Anna komt aan op Afvallerseiland. “Danny, wat goed man!”‘ Ze is verbaasd. “Oh my god!” “Wat?” “Dat ik tegen jou moet, Danny!”

IMG_4728

Iedereen zit er een beetje door heen. “Ik zou het er liefste uit willen stappen.” Vertelt Klaas. Hij blijft omdat het nog maar eventjes duurt. “Ik ben door mijn reserves heen, denk ik.”

“IK VOEL ME LEEG.”

Danny vindt het spannend dat hij tegen Anna moet. Tegen anderen, zoals Sander, had hij focus omdat zij een rekening te vereffen hadden. Ze komen bij de proef aan en Danny leest de regels voor. Het zijn dezelfde als vorige week. Anna vindt het ook spannend.

er14-proef1

Tijd om op de evenwichtsbalk te staan. Met spanning wachten ze tot de zandloper klaar is. En dan starten ze. De haak van Danny blijft hangen. Anna gaat daarentegen erg snel. Nog voor Danny op de helft is, heeft Anna die van haar er af! Ze loopt over de balk en hangt de haak op. Anna wint. Wat?! Wie had dat gedacht?! Ik baal wel een beetje, want had het ondertussen Danny écht gegund. Maar goed.
“Sjeezus!” Roept Anna uit. Danny feliciteert Anna. Maar niet van harte.

Amara ziet dat de jongens het zwaar hebben. “Langzaam maar zeker wil ik wel echt winnen.” Ze heeft wel kouwatervrees voor de proeven. Maar wil er echt nog voor gaan.

IMG_4737

“Het was zo’n gek gevoel dat ik had gewonnen.” Anna vindt het lullig voor Danny. Danny baalt ook. “Ik voel me leeg. Ik was zo dichtbij.”

“DAN BEGINT IK HEM TOCH TE KNIJPEN…”

Voor Amara, Oscar en Klaas is het tijd voor een van de belangrijkste proeven uit hun expeditie carrière. De nummers 1 en 2 vertrekken naar winnaarseiland. Op de eilandraad zullen zij moeten duelleren. De winnaar van dit duel wordt de eerste finalist van Expeditie Robinson 2015.
Maar eerst de proef. Ze moeten een emmer water in een glazen bak gooien. Hoe minder water, hoe minder tijd ze hebben. Daarna klimmen ze over een net naar een platform. Met een hengel moeten ze een bamboebal pakken, terug rennen en achter het touw de bal in de basket gooien. De eerste 2 met 3 ballen in de basket, mogen naar winnaarseiland.

er14-proef2

Oscar kan als eerste klimmen, want hij heeft als eerst zijn emmer water in de glazen bak. Daarna volgt Amara. Klaas volgt ook vrij snel. Oscar hengelt meteen een beker water op. Hij klimt naar beneden. Klaas heeft een bal. Hij rent naar beneden, maar raakt de rand van de basket. Amara staat nog steeds te ‘vissen’.
Dan heeft amara water. En klaas weer een bal. Weer gooit hij mis. Oscar en Amara hebben beiden water te pakken.
Klaas gaat het weer proberen met een bal. En gooit eindelijk raak.
Amara heeft weer water, terwijl Klaas en Oscar strijden om een emmer water. Oscar pakt de grote. Klaas pakt een kleinere. Oscar denkt dat het een goed idee is om water te pakken. Want die van de andere loopt steeds verder leeg. Klaas heeft Oscar in de gaten en gaat ook water halen. Amara’s eerste bal poging is ondertussen raak.
Oscar gaat nog altijd voor water. Ook Amara heeft in de gaten dat ze voor water moet gaan. Klaas heeft zijn voorraad weer een beetje bijgevuld. Ook Amara volgt snel. Amara gaat daarna toch weer voor een bal. Klaas ook. Klaas mist. Amara mist ook. “Dan begin ik hem toch te knijpen want mijn water is bijna op.”
Dennis geeft ook aan dat het water van Klaas en Amara bijna op is. Klaas heeft water te pakken. Amara ook. Maar ze te laat. Amara heeft verloren.

Klaas en Oscar winnen en mogen dus naar winnaarseiland vol chocolade. Er is een chocolade fondue en een ijskraam met schepijs!

“HALVE FINALE! DRINGT HET WEL TOT JE DOOR?!”

IMG_4762

“Dan stort ik meer of min in.” Vertelt Amara. “Ik wil naar huis eerlijk gezegd” antwoord ze als Dennis vraagt hoe ze zich voelt.
Dennis vertelt Amara over het afvallerseiland. Zij gaat daar naar toe om Anna een koker te geven. Amara speelt in de halve finale!

Anna is verbaasd als Amara aankomt. Ze kletsen kort bij en daarna laat Amara de koker zien en leest ze de brief voor. Ook Anna heeft de halve finale bereikt!

IMG_4765

Ondertussen eten Klaas en Oscar zich vol met ijs. “Het is zó lekker!”

IMG_4766

Amara en Anna eten bananen.

IMG_4767

De heren genieten van de chocolade fondue. “Samen in de helikopter. Ik zag meteen dat jij jonger was dan ik. ” Vertelt Klaas aan Oscar.
Ze blikken terug op de expeditie.

IMG_4768

Amara vertelt Anna dat ze wedstrijden vervelend vindt. Te veel druk. “Ik ga liever voor dingen die mij maken als persoon. Er hoeft geen meetbaar resultaat te zijn.” Anna troost Amara: “Halve finale! Dringt het wel tot je door?!”

“OE SHIT! IK DENK: JE GAAT ME VERSLAAN…!”

IMG_4769

Dag 30 is aangebroken. Anna en Amara koken een krab met wat groenten. Anna vertelt ons dat ze misschien wat dromerig overkomt, maar dat is haar tactiek. Ze heeft ondertussen namelijk goed opgelet.

IMG_4771

Klaas en Oscar hebben een relaxte dag, ondanks dat ze weten dat ze een duel moeten aangaan. Ze hopen dat Amara het opgegeven hebben, omdat ze haar niet zien op het eiland tegenover hen.

Tijd voor de eilandraad van Klaas en Oscar. “Gek gevoel. Heel dubbel. We snappen het niet.” Vertelt Klaas aan Nicolette.
Nicolette vertelt dat de één zeker is. De ander moet nog vechten. Maar eerst het duel. Ze moeten beiden een staf vast houden in een hand. Met de andere hand moeten ze een munt pakken en op het teken van Nicolette los laten. Zo ontstaat er een stapel. Degene van wie de stapel als eerste omvalt, verliest.

Ze staan klaar. “Pak een grote munt. Op mijn teken laat je los.” De spanning begint. Groot. Groot. Weer groot. Middelgroot. Nog een keer. Terug naar groot. Klein. Groot. Klein. Klein. Middelgroot. Groot. KLein. Middelgroot. Nog een keer. Groot. Klein. Klein. Nog een keertje. En dan…. de stapel van Klaas valt. Hiermee is Oscar automatisch de 1e finalist van Expeditie Robinson!

er14-proef3

Oscar is blij en opgelucht: “Oe shit! Ik denk: je gaat me verslaan”. “Dit is niet mijn dingetje”. Klaas krijgt een herkansing morgenvroeg in de halve finale! Of te wel: volgende week! Spannend!!!!

Robinson van deze aflevering: Oscar
Onverwachte Robinson: Anna
Einde Robinson: Danny

Wie hoop jij dat er Expeditie Robinson 2015 wint?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close