TV

EXPEDITIE ROBINSON 2017 | Recap #1

Oh boy, oh boy, oh boy! Vol blijdschap zit ik met mijn laptop op schoot, tv aan op RTL 5 en ook nog eens op mijn mobiel voor de screenshots. Ik ben er klaar voor. Tijd voor weer een nieuw seizoen Expeditie Robinson! Deze keer geen saaie voorstelaflevering, maar meteen al actie! Het voorstellen wordt tussendoor gedaan. Goede verandering RTL 5! En mocht je benieuwd zijn naar alle deelnemers? Kijk dan hier!

De expeditie is begonnen. We zien een bootje met daarop de vier onbekende deelnemers: Carlos, Herald, Imke en Marlé. Zij roeien naar hun nieuwe thuis. Een eiland met een wit strand op de Filipijnen. Als ze aankomen vragen ze zich af waar de BN’ers zijn. Worden ze samengevoegd?

Ze zien een kist staan en maken deze open. Er zit o.a. een brief in. “Hier zullen jullie moeten overleven.” Hmmm… krijgen zij dan geen proeven? Komen ze wel in aanraking met de BN’ers?

Vervolgens vertellen Nicolette en Dennis ons dat de VIP’s (zoals zij genoemd worden) beginnen op een ander eiland. Op één VIP na. Die vertrekt vandaag nog naar het kamp van de onbekende mensen.

En daar is de boot van de VIP’s. Ze zijn inderdaad VIP’s, want zij hoeven niet eens zelf te roeien…

EILAND VAN DE ONBEKENDEN

Carlos is bladeren aan het hakken en Herold helpt mee. De vrouwen knopen de bladeren aan de bamboe vast. We horen Carlos precies vertellen hoe het huis in elkaar komt te zitten. Wauw! Het is echt heel goed bedacht. Zelf slapen ze hoger tegen de beesten en maken ze een kelder waar hun spullen droog kunnen blijven liggen. Slim…! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Die krijgen we vast vandaag te zien!

VIP’S

Met een eigen bootje vaart Dennis naar de boot van de VIP’s. Hij verwelkomt ze en zij lijken niet te weten dat er ook een eiland is met onbekende mensen… Al lijkt me dat sterk, gezien het zoveel in de media heeft gestaan. Maar goed. Ze gaan zelf een kamp Noord en kamp Zuid samenstellen d.m.v. een parcours. Vanuit de boot zwemmen ze naar de vuurtoren. Daar moet je een fakkel pakken en laten branden en veilig aan wal brengen. Ze moeten een koord doorbranden om amuletten vrij te spelen waardoor je kunt kiezen voor een kamp. Er zijn ook touwen met extra stemmen en gouden munten waarbij jouw stemmen wegvallen. Die touwen zijn alleen dikker. En dat kost natuurlijk tijd… Oeeeee… Risicovol! Maar… Degene die als laatste zijn of haar touw doorbrand komt niet in kamp Noord of kamp Zuid…

Brace is zich schijnbaar niet helemaal bewust van zijn deelname aan Expeditie Robinson: “Hoe ga ik dat doen? Ik…? Zwemmen, fakkel, vuur, rennen?” Dus….

PARCOURS

Het parcours gaat van start. Ze proberen allemaal best snel te gaan, maar het is een flink stuk. Daarom gaan sommige op de rug. Carolina krijgt zeewater binnen. Bang om te verdrinken pakt ze Soundos vast. “Ook al is het een spel. Ik ga iemand natuurlijk niet de dood in helpen.” Henk helpt ook nog wat, maar bedenkt zich later dat hij toch maar snel verder gaat.
Brace voelt zich een potvis, maar ligt niet achter.

De eerste die bij de vuurtoren aankomt is Anouk. Die vraagt zich af of het slim is om als eerste aan te komen en gaat boven haar veters strikken. Ze wacht tot anderen vuur pakken en gaat dan ook meteen weer aan de slag want ze wil wel nog keus hebben.

Kaj komt als eerste aan bij de touwen en kiest voor het touw met één extra stem. Richard gaat voor twee stemmen. Marieke gaat ook voor twee kokers. Niels gaat voor het dunste touwtje, want die wil een gouden munt die je kunt krijgen als je als eerste een kamp kiest. Dat werkt, want zijn touw brandt als eerste door. Kaj volgt snel daarna. Niels kiest kamp Noord. Kaj gaat voor kamp zuid. Daardoor zijn de gouden munten weg.

Marieke denkt dat het praten tegen het touwtje helpend is. En ja hoor, het schijnt toch echt te helpen.
De anderen brandden één voor één hun touwtjes los en kiezen een kamp. VAder en dochter zijn teglijk klaar en overleggen een soort van. Ze willen samen in een kamp.

Carolina is als laatste en komt dus niet op het VIP eiland…

De teams zijn nu verdeeld en Niels en Kaj krijgen de gouden munt. Daarmee kunnen ze alle stemmen teniet doen die op hen gedaan zijn of een ander helpen. Deze is alleen geldig tot de samensmelting. Daarna mogen ze per team met een bootje naar het hun eiland.

Behalve Carolina. Maar Nicolette stelt haar snel gerust: “Niet getreurd, want ook jij kan nog winnaar worden van Expeditie Robinson 2017. Voor jou ligt er ook een boot klaar.”

TEAMS

Kamp Zuid

 • Kaj
 • Soendos
 • Shelly
 • Jorrik
 • Brace
 • Danny
 • Marieke

Kamp Noord

 • Niels
 • Nicole
 • Roeland
 • Anouk
 • Richard
 • Joëlle
 • Henk

DE EILANDEN

Het Onbekende Eiland
Op het onbekende eiland is Imke op zoek naar vegetarisch eten. Ze ziet citrusvruchten en is daar blij mee. Ze hoopt dat ze de vruchten kunnen schillen. Daarnaast proberen ze vuur te maken, zodat ze dadelijk iets kunnen eten.
Pas ergens aan het eind van de uitzending zien we de onbekende mensen terug. Die krijgen schijnbaar niet zo veel zendtijd als de VIP’s. Hun hutje is af en ziet er heel goed uit. Ze hebben eten gemaakt en het smaakt super goed. Zij zijn tevreden.

Kamp Noord
Kamp Noord komt aan met de boot. We horen de deelnemers vertellen dat ze allemaal wel tevreden zijn met hun team. Het is vooral een rustig team. Henk neemt/krijgt de leiding. Hij vertelt wat er gedaan moet worden en iedereen gaat gemoedelijk aan de slag.

Niels schijnt survival skills te hebben, want hij weet overal wel iets van af. Zijn teamgenoten vinden dat super fijn.

Roeland wordt mega enthousiast van een doerian. “Oh, wat geweldig! Dat is fantastisch! Jongens, we zijn in het paradijs!” En hij is nog meer in zijn nopjes als hij daarna ook nog eens een ananas vindt! Als hij het alle dagen zo enthousiast kan blijven, blijft het in ieder geval daar gezellig!

De hut wordt samen en in goed overleg gebouwd. Niels en Henk bouwen samen het raamwerk en de anderen nemen andere taken op zich. Er lijkt geen competitie te zijn. Nicole benoemt het ook: “Wat een harmonieus team. Iedereen heeft wel zijn dingetje, maar ook respect.”

Anouk haar plan om met Richard in een team te komen is gelukt. Als ze dan ook nog eens goed kan opschieten met zijn dochter Joëlle, lijkt hier een drie-eenheid te vormen.

Kamp Zuid
Kamp Zuid lijkt een mindere band als team te hebben. Shelly baalt van haar keuze. “Shit, ik zit met allemaal druktemakers. Dit past helemaal niet bij mij. Ik ben helemaal niet grappig. Zit ik hier wel goed? Ik word er als eerste uitgeknikkerd.”
Wanneer ze dan ook nog eens de leiding probeert te nemen, lijkt niemand daar interesse in te hebben. Iedereen praat door elkaar en gaat eigenlijk gewoon zijn eigen ding doen. Kaj weet dat het een chaotisch team is.

Jorrik, Brace en Kaj staan – zoals ze zelf zeggen – als malloten krabben te vangen. Maar zonder structuur lijkt dit niet erg te lukken. Of ze nou uiteindelijk ook krabben eten….?

Ook kamp Zuid besluit een hut te gaan maken. Kaj bedenkt dat ze hoger moeten liggen en dat vindt iedereen wel een goed idee. Maar als iedereen zich er mee bemoeit en door elkaar praat, ontstaat er bijna een ruzie. Soundos laat van zich horen en probeert de rust te bewaren. Ze neemt dan ook de leiding en vraagt aan Kaj wat zijn plan was. Maar Shelly heeft haar eigen ideeën en anderen ook. Dat botst weer. Na lang en moeilijk overleg komt uiteindelijk ook hier de samenwerking minimaal op gang.

We komen erachter dat Jorrik snel vuur kan maken: “Als je bamboe eerst schraapt, krijg je een soort van bamboekatoen zoals ik dat noem en dan krijg je snel vuur.” En verhip. Het werkt.
Het talent van Brace was dus duidelijk niet zwemmen en rennen, maar hij blijkt wel een chef-kok te zijn.

En dan ineens…. BOEM. Het hutje stort in. Ze balen allemaal enorm. Ze willen voor vandaag de takken laten liggen en daar als een soort van matras bovenop slapen.

Carolina
En dan als laatste hebben we Carolina. Ze zit op de boot en heeft nog geen idee waar ze naar toe gaat. Ze heeft blijkbaar niet echt iets van het verhaaltje van Nicolette meegekregen. Alleen de woorden “Hou vol” zijn blijven hangen. Daarmee weet ze dat ze nog terug kan komen…

Robinson van deze aflevering: Niels
Vrolijke Robinson: Roeland
Leiding hebbende Robinson: Henk
Leiding willende Robinsons: Kaj en Shelly
Kok Robinson: Brace
Rust bewarende Robinson: Soundos

Wat vond jij van de eerste aflevering en wie is jouw favoriet?

 

 

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close