TV

RECAP | Expeditie Robinson #4

Vorige week moest Wietze Mantapayas verlaten en dat terwijl hij dacht samen met een aantal andere jongens te ‘regeren’. Zo zie je maar: Expeditie Robinson 2015 zit vol verrassingen. En wie vandaag het eiland moet verlaten… Je leest het in deze recap. 

DAG 6 OP MANTAPAYAS
Oscar en Tim geven aan dat ze het “kut” vinden dat Wietze weg is. Tim wil graag weten wie het initiatief genomen heeft en wil graag dat iedereen open en eerlijk is naar elkaar. Juist, want het mannengroepje was ook zo open en eerlijk…

001

Jaap vindt een brief en Ronnie leest hem voor. Wéér dezelfde opdracht: verdeel de groep in tweeën en eentje gaat naar het andere eiland.  Deze keer zegt niemand zo snel dat hij of zij wil gaan en willen ze er allemaal wat langer over nadenken. Uiteindelijk beslist Sandra dat ze gaat, want ze is wel nieuwsgierig.

004

De sfeer zit er goed in: lekker zingen en chillen met elkaar. “Ik zing als Gerard Joling!” Jubelt Ryanne. Dat iedereen zo gezellig doet, raakt Teske. Iedereen wordt matties met elkaar en zij maakt nog steeds weinig contact. “Ben ik echt zo niet aanwezig, of niet gezellig, of niet grappig?” Teske beseft dat ze misschien beter naar het andere eiland had moeten gaan. Ze wil de volgende keer gaan, maar ze is bang dat ze deze keer weggestemd wordt.

005

DAG 6 OP TAYAK
Klaas is geïrriteerd, want hij vist wel 6 uur per dag en Marianne ligt gewoon te slapen. #irritant.
Nadat Klaas zes vissen gevangen heeft, is Marianne in haar nopjes. Maar niet voor lang, want ze krijgt van Klaas een mes om de vis schoon te maken.
Niet zo’n lange tijd later: “Aaaarrchhh! Ik kan dit echt niet. Ik vind dit zó erg!” En ondertussen roept ze Klaas om hulp. Maar Klaas zucht en is er eigenlijk wel klaar mee. Zou het beter worden met een derde persoon erbij?
En dan is daar Sandra. Klaas wil meteen weten wie er uit is. Als hij hoort dat het Wietze is, is hij erg verbaasd: “Oh, wat erg!” Klaas moet het verwerken en baalt. En dan blijkt Sandra ook nog niet eens te helpen in de ‘huishouding’. “Ik heb nog nooit gehoord dat je met yoga vissen kan vangen of kokosnoten kan vinden.”

002

Wanneer Klaas terug komt met één vis en hij ziet dat de casaves nog niet geschild zijn en er nog geen vuur gemaakt is, is Klaas pissig. “Godver!” En dan roept Marianne ook nog eens: “En dan doen die rot wijven niks!” Ai, ai, ai. Klaas besluit het wel terug te geven, want hij heeft het gevoel dat ze gebruik maken van Klaas. Sandra vindt het wel typisch dat Klaas dat zegt: “De man komt terug van het werk en de vrouw moet zorgen dat het eten klaar staat.” Ze worden het er over eens dat ze taken moeten verdelen en Klaas beslist dat hij morgen een dagje vrij neemt. You go, Klaas!

006

ELIMINATIEPROEF #3

Team geel: Ryanne, Sander, Kim, Anna, Danny en Sharon
Team rood: Tim, Jaap, Teske, Ronnie, Amara en Oscar

proef-collage

Het belooft een loodzware en vooral hete eliminatieproef te worden. “Ik zweet mezelf helemaal de tering. En dat terwijl de proef nog niet eens begonnen is,” vertelt Ryanne. Maar ook tijdens de proef heeft ze het zwaar: “Ik voel me net een gebraden kip!” Net als vele anderen. Teske ziet sterretjes en voor Danny voelt het alsof hij op de elektrische stoel ligt te wachten.
Verdeelt over 3 raderen liggen de deelnemers vastgebonden. Ze moeten aan de raderen draaien om de juiste personen op de juiste plekken te krijgen en zo water van de ene kant naar de andere kant te krijgen. Het team waarvan de vlag als eerste omhoog gaat wint.
Ronnie: “Ik ben niet zo evenwichtig. Ik moest vroeger naar de fysiotherapie. Dit is niet zo mijn ding.”
Anna gaat best aardig: “Je wil heel snel gaan, maar je moet het zo langzaam mogelijk doen om zo min mogelijk water te verliezen.” En dat werpt zijn vruchten af want team geel wint!

Na de proef klaagt Teske tegen Jaap over de sterretjes en dat ze wel écht haar best heeft gedaan. “Ik was gewoon even stuk.” Ze voelt zich enorm onzeker omdat ze niet weet wat de mensen van haar vinden hier.

019

Verder heerst rust en harmonie en niemand lijkt zich druk te maken om de eilandraad. Anna geniet enorm en voelt zich net ‘Ronja de Roversdochter’. Al helemaal als ze met Tim en Danny een berg beklimt en geniet van het mooie uitzicht.

EILANDRAAD
Het is de derde eilandraad en Sander is heel blij dat hij al drie keer immuniteit heeft. Hij beseft wel dat hij ook ooit op het voorste bankje komt te zitten. Amara maakt zich niet druk en geniet vooral van het hele avontuur. En Teske beseft dat ze het lastig vindt in een grote groep. Ze vindt het overweldigend en daardoor trekt ze zich snel terug. Ook heeft ze het gevoel overal achteraan te lopen. “Dan wil ik net iets doen voor het koken, maar dan zijn anderen het al aan het doen.” En dat komt omdat ze de hele tijd aan het dromen is. Ryanne wordt steeds gelukkiger. “Ik zit hier al voor de tweede keer met een illuminatie ketting.” Heerlijk weer zo’n one liner, Ryanne!

elliminatie-teske

Tijd voor de stemmen: Tim krijg één stem. Teske… Tja, zij krijgt alle andere stemmen en moet afscheid nemen van alle deelnemers. Ze vindt het super jammer want het was een hele grote droom van haar.

DAG 7
We krijgen nog een klein stukje van de volgende dag te zien. Zo geeft Klaas vis les aan Sandra en kan hij zich trots voelen omdat Sandra heel snel drie goede vissen gevangen heeft. Daarnaast voelt hij zich een stuk beter. En Marianne is het daar mee eens:  “Volgens mij hebben wij de mojo te pakken.”

026

Op Mantapayas is het alweer gedaan met de rust. Iedereen is zich er van bewust dat er snel weer een nieuwe brief aan komt én dat er iemand naar het andere eiland moet. Maar de vrijwilligers zijn op. Sander vindt dat er dan gewoon gestemd moet worden: “Degene met de meeste stemmen moet verkassen.” Danny ziet al snel dat Sander samen met Oscar, Kim en Amara een sterk front vormt en haalt snel Ryanne, Anna en Sharon erbij. Als zij kunnen zorgen voor een meerderheid, stemmen zij Sander weg naar het eiland. Oeeeee!!! Ik kan nu al niet meer wachten op volgende week donderdag!

028

Robinson van deze aflevering: Anna met een gedeelde plek voor Klaas
Onzekere Robinson: Teske
Zingende Robinson: Ryanne
Optimistische Robinson: Amara
Einde Robinson: Teske

Wat was volgens jou en mooiste moment van deze aflevering?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

9 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close