TV

EXPEDITIE ROBINSON 2016 | Recap #13

Vorige week zagen we weer de bekende eetproef van Expeditie Robinson, die Dio won. We zagen hoe Koos naar huis gestemd werd en er niet voor koos om in de expeditie te blijven door in te gaan op het aanbod van Dennis om naar afvallerseiland te gaan. Hoe het verder gaat? Ik vertel het je in deze recap!

DAG 27

“Het hele plan is om zeep, als Suus wint.” Tja Thomas, want dan moet één van jullie 4 naar huis. Gelukkig is Jessie positief en visualiseert dat één van hun wint. Wat een goede leugenaar is ze toch…
En Suzanne is natuurlijk bang dat Anna en Jesse zich niet aan het plan houden…

er16-13-01

Op afvallerseiland zijn ze aan het wachten tot de volgende kandidaat komt. Ze weten ondertussen dat er ook mensen zijn die ‘nee’ zeggen tegen het aanbod van Dennis. “Ik dacht echt dat de expeditie makkelijk zou zijn.” Maar dat valt JayJay dus behoorlijk tegen. Ook Bertie valt het tegen. “Het is gewoon een slijtage slag.” Tja, weinig slaap, eenzijdig eten en weinig water… “Het is echt overleven.” Het is niet voor niets Expeditie Robinson Betie!

Anna vindt het allemaal maar lastig. Ze heeft nog een immuniteitsstem en vindt het lastig als ze deze niet kan inzetten door groepsdruk.

IMMUNITEITSPROEF

er16-13-02

De proef is simpel, maar vermoeiend. Ze moeten op hun buik op de schommel te liggen. Ze moeten zichzelf in beweging brengen en zo hoog mogelijk komen en de kokosnoten er uit tikken. Degene met de meeste kokosnoten eruit wint. Het spel duurt 8 minuten. Maar er zijn 2 winnaars: één man en één vrouw. Zij mogen allebei naar winnaarseiland. Degene met de minste, man én vrouw, krijgen een zwarte stem.

er16-13-03er16-13-05er16-13-04

Lastig om hier een verslagje van te typen, maar het komt er op neer dat het héél lastig is. Dio gaat vlotjes, maar Thomas komt niet zo hoog en Dio ligt dus zo goed als de hele tijd aan kop. Bij de vrouwen heeft Jessie als eerste er eentje af gestoten en uiteindelijk lukt het ook Suzanne. Anna doet het er langst over, maar staan daar na dus gelijk.

er16-13-06er16-13-07

Dio en Jessie winnen immuniteit. Thomas heeft een zwarte stem en Suzanne en Anna moeten een shoot out doen vanwege gelijkspel. Anna wint die en daarmee krijgt Suzanne de zwarte stem.

er16-13-08

Jessie en Dio kiezen de panpizza en wat fruit. “Ik droom hier al dagen van.” Zegt Jessie.

er16-13-09

JayJay vindt een brief:

Het einde is in zicht. Met het materiaal dat hier ligt, moeten jullie een zeewaardig vlot bouwen om naar de halve finale te varen. Maar voordat het zover is, kunnen er nog twee afvallers komen om jullie plek in te nemen.

Op dat moment beslissen ze meteen het vlot te maken. Ze dromen er nu van om samen naar die halve finale te gaan.

er16-13-10

Suzanne denkt dat haar lot wel bezegeld is. Ze zegt dat ook tegen Anna en Thomas. Ze heeft er vrede mee. Wacht! Laat ze het meidenpact nou varen…? Of heeft ze nog altijd geen vertrouwen in Anna?

Jessie vertelt ons dat Suzanne eruit gaat de komende eilandraad. Huh? Heb ik iets gemist… Overigens zit ze in dubio: ze heeft nog één stem en twijfelt of ze die nog even bij haar moet houden. Maar als de anderen daar achter zouden komen…

Jessie en Dio hebben het over een eventueel ander eiland. Ze hebben beiden het gevoel dat er niet een ander eiland is. “Als dat er is, dan is de enige die daar zou kunnen overleven Jalou.” Dat moet straks een verrassing worden…

er16-13-11

“Het zou heel vervelend zijn als iemand anders weg vaart op ons vlot.” Aldus JayJay. “het is ons eiland en iedereen die hier komt gaat dat voelen.”
Ze zijn zo aan elkaar gehecht dat JayJay ineens zegt: “Hé, hoor je dat?” Waarop Bertie goed luistert en JayJay een scheet laat.

er16-13-12

Op winnaarseiland wordt de panpizza gemaakt. Jessie ziet dat echt als een geluksmoment. Ze heeft hier zó naar verlangt. “Dit is echt de lekkerste pizza ever.”

Thomas denkt dat het complot geslaagd is. Hij gaat er van uit dat iedereen doet wat hij of zij gezegd heeft.

er16-13-13

Hij overlegt met Anna. “Het is echt bizar dat het dan ook echt lukt.” Anna vertelt dat zij weet dat de kansen van haar en Jessie kleiner zijn dan die van Thomas en Dio en daar baalt ze wel van. Ze gaat zich wel aan de afspraak houden. Maar ze zegt tegen ons dat ze hem nog wel één eilandraad misschien houdt. Ze weet het eigenlijk nog niet…

Dio vertelt ons dat hij misschien één van zijn twee stemmen gaat houden… “Dan heb ik een troef achter de hand.” Hij denkt er aan om op Thomas te stemmen…. Whut?! O jee..

EILANDRAAD

er16-13-14

Suzanne weet dat de groep een sterk front vormt.
Anna voelt zich best veilig.
Jessie vindt het geweldig dat ze immuniteit heeft.
Dio vond het geweldig om met Jessie op een eiland te zitten.
En Thomas? Die werd niks gevraagd…

er16-13-15

Tijd om te stemmen: Thomas (zwarte stem), Suzanne (zwarte stem), Suzanne, Suzanne, Anna (immuniteitsstem), Thomas, Thomas, Thomas.

er16-13-16

“Dio, ff serieus..” Anna vindt het de lelijkste streek. “Deze kans deed zich voor en ik vond het gewoon tactisch en een te slimme zet.” Aldus Dio.

er16-13-17

Jessie blijkt het te weten. Thomas en Anna zijn super boos. “Ik zet toch ook iets in wat voor mij belangrijk is, omdat ik jullie leugenaars vertrouw. Ik vind het vies hoe jullie in de finale willen komen. Jij wist dat ik ‘m in zou zetten Jess.”
Jessie zag in dat zij de volgende zou zijn en daarom hier achter stond.

er16-13-18

Suzanne vindt het een hele rare gewaarwording dat ze mag blijven. Anna voelt zich enorm genaaid. Dio wil het spel gewoon tactisch spelen.

er16-13-19

“Als je het spel speelt, kun je ook verliezen.” Aldus Thomas. Dennis doet uiteraard het voorstel voor afvallerseiland en Thomas grijpt het met twee handen aan: “Dat gaan we doen.”

Suzanne vindt het ook heel stoer van Jessie dat ze voor zichzelf heeft gekozen. Anna zit het nu dwars dat zij de volgende is en dat zij zich wel aan haar woord heeft gehouden. Hoewel ze het wel snapt, heeft ze er geen begrip voor.

Robinsons van deze aflevering: Dio en Jessie
Team Robinson:  Bertie en JayJay
Spelende Robinsons: Dio en Jessie
Boze Robinson:
Anna en Thomas
Weggestemde Robinson: Thomas

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

  • Natasja

   2 december 2016 at 18:04

   Ik vond dit echt de beste aflevering van dit seizoen. Lekker spannend inderdaad! Tja. Aan de ene kant snap ik haar wel aan de andere kant snap ik dio ook.Het is een spel… alleen speel je die wel met echte mensen. Dus waar ligt de grens? Speel je het spel zoals je een bordspel speelt of behoud je je menselijke moraal?

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close