avengers endgame

MOVIE | Avengers: Endgame

Op woensdag 25 april 2019 ging dan eindelijk het langverwachte – als het goed is – laatste deel van de Infinity Saga in première. Dé film waar iedere Marvel fan op heeft zitten wachten. Want welke helden overleven de strijd en welke niet? Ik geef mijn mening over deze blockbuster in deze spoiler-vrije review.

De vreselijke gebeurtenissen die door Thanos in gang werden gezet, roeiden de helft van het universum uit en verzwakten de Avengers. De overgebleven Avengers voelen zich genoodzaakt om nog één keer in actie te komen in Avengers: Endgame, de spectaculaire finale van 22 films van Marvel Studios.

 

Regisseurs: Anthony en Joe Russo
Acteurs: Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Paul Rudd, Don Cheadle, Brie Larson, Karen Gillan, Danai Gurira, Bradley Cooper en Josh Brolin.
Genre: Actie/Avontuur
Speelduur: 181 minuten
Te zien vanaf: 24 april 2019

Als Marvel fans kozen we ervoor om op 23 april eerst in de bioscoop naar Infinity War te kijken, waarna Endgame er achteraan kwam. Een lange zit, maar helemaal waard. Sowieso een aanrader om Captain America: Civil War en Infinity War eerst te kijken. Even wat herhaling doet de film goed. Daardoor komen sommige grappen die in Endgame zitten ook beter over en snap je sommige zinnen beter doordat het bijvoorbeeld een verwijzing is.

Avengers: Endgame is een rollercoaster qua emoties. Het is grappig, gevat, spannend, verrassend, onthullend, verdrietig en het maakt vooral de cirkel rond. Ik heb traantjes gelaten, gelachen, gejoeld en gejuicht in de bioscoop. Dat lokt deze film ook echt uit. 

Het is lastig om een spoiler-vrije review te schrijven omdat ik het met jullie over zoveel dingen uit deze film zou kunnen hebben. Er gebeurt onwijs veel, zonder dat het too much is. De film bouwt zich langzaam, zonder dat het saai wordt. Maar vooral neemt Endgame de tijd om het verhaal te vertellen. En dat is nodig. Echt. Met een zit van een ruime 3 uur (!) zou je denken dat het verhaal korter gemoeten had. Maar nee, dit is zoals de film hoort te zijn. Deze film moet lang zijn en alles zit er in.

Over de cast hoef ik het met jullie niet meer te hebben. Stuk voor stuk fantastische acteurs die passend zijn in de rol die ze spelen. De speciale effecten zijn echt heel erg goed gedaan, het verhaal is top en af. 

Ik kijk er naar uit om de film nog een keertje te gaan zien. Wat zou ik er van vinden als ik er naar kijk, terwijl ik al weet wat er gaat gebeuren? Geeft het mij dan dezelfde gevoelens? Als jullie het leuk vinden, kom ik er nog met jullie op terug. Dan krijgen jullie van mij een spoiler-volle review!

Willen jullie (of hebben jullie) Endgame (ge)zien?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close