Fun

FRIDAY FAVOURITES | IJsjes

FF - ijsjes

Yes! Het is zomer! Tropische temperaturen zijn deze week in het land en hopelijk blijft dat nog even. Maar gezien het Nederland is, zal dat vast niet lang duren. Toch houd ik goede hoop en deel ik daarom in deze Friday Favourites mijn favoriete ijsjes. En dat terwijl ik eigenlijk geen ijsliefhebben ben. Say whut?!

Ja, je leest het goed. Ik houd helemaal zo niet van ijsjes. Of beter gezegd: ik ben geen zoetekauw. Geef mij maar hartig. Toch vind ik zoet op zijn tijd heel lekker en kan ik daar dan ook echt van genieten. Zo dus ook van ijs. Wanneer het echt warm is heb je kans dat ik zeg – en geloof me, dat komt niet vaak voor – dat ik zin heb in een ijsje. Dit zijn mijn favorieten!

Raketjes
Je kunt me best gelukkig maken met waterijsjes. Raketjes zijn dan mijn favoriet. Maar het liefste heb ik alleen het rode deel. Oranje gaat ook nog wel, maar zodra ik bij het gele kom hoef ik eigenlijk mijn ijsje niet meer. Toch eet ik het op, want tja, het is ook zo zonde anders.

Magnum
Magnums zijn heerlijk! De harde buitenkant en dan de zachte binnenkant. Yum! Daar kan ik echt van smullen. De lekkerste Magnums zijn diegene die je zelf mag maken. Bij de Bijenkorf in Eindhoven kan dat bijvoorbeeld. Je mag er dan van alles opgooien. It’s delicious!

Ciambella
“Huh?” Zul je misschien zeggen. Ciambella is een ijs smaak dat verkocht wordt bij de Frezzo in Den Bosch (er zit er ook een in Breda). Frezzo is sowieso misschien wel mijn meest favoriete ijssalon in de buurt, al moet ik eerlijk zeggen dat er hier in Schijndel ook twee hele goede zitten. Ciambella smaakt naar citroencake. Geloof me: it’s like heaven! Het lekkerste is om dit ijs te pakken in een bekertje en niet met een hoorntje.

Cornetto
De goede, oude Cornetto kon ik toch niet vergeten. Al hou ik niet van nootjes, toch vind ik de nootjes boven op de Cornetto wel heel lekker. En ook het chocola onder in het hoorntje is zó lekker! Ja, wie smult deze nou niet op?

Swirl
And last but not least: de swirl. Het ijs in een bekertje wat je helemaal zelf samenstelt. Met aardbeien of nootjes, witte chocolade of bruine chocolade, vanille. Bij de gedachte alleen al begin ik te watertanden. Je begrijpt: ik heb NU zin in ijs.

Dus beste lezers, ik zeg ‘houdoe’ (yes, ik kom uit Brabant) en ik ben er weg van. Huppakee ijs halen!

Wat is jouw favoriete smaak?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

13 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close