FOOD REVIEW | Hands Off My Chocolate

Wie houdt er nou niet van chocolade? IK! Serieus, ik denk dat ik een van de weinige vrouwen ben die je niet gelukkig maakt met chocolade. Of is daar een verandering in gekomen…? Toen ik in april een dagje mee mocht lopen bij 24 Kitchen en Cottages mocht ik daar deze chocolade proeven. Hoewel ik er niet van houd – ik lust het wel, maar hoef het eigenlijk nooit te hebben – probeerde ik toch een stukje. Eerst gevraagd of er niks geks in zit, want de enige chocolade die ik nog enigszins lekker vind, is de chocolade waar niks in zit. Dus gewoon wit, melk of puur. Bij het proeven van het eerste stukje raakte ik eigenlijk – onverwachts! – heel enthousiast. En zodoende raakte ik in gesprek met de bedenker van ‘Hands Off My Chocolate’. Naast dat ik een reep mee kreeg, kocht ik een blik met 3 repen. Wauw, Natasja die chocolade koopt. Dat was precies wat Roy – mijn vriend – zei toen ik ‘s nachts thuis kwam. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Dit mooie blik heeft tot een week geleden vol trots op mijn werkkamer gestaan. Op zo’n plekje dat ik het niet kon vergeten om hem te reviewen. Dat wil zeggen dat hij vanaf april op dezelfde plek heeft gestaan. Whut?! Jep, een paar dagen later begonnen Roy en ik namelijk met een detox en lifestyle change. En dus kwam het op dat moment niet uit om chocolade te testen. Ondertussen zijn we maanden verder, blijf ik redelijk op gewicht en wordt het wel eens tijd om het verleidelijke blikje met 4 chocolade repen te legen.

Informatie over ‘Hands Off My Chocolate’

  • Echte Belgische chocolade (Callebaut)
  • Duurzaam: eerlijke prijs voor de boeren en goede zorg voor de gemeenschap
  • Zeer hoge kwaliteit. Absoluut geen kunstmatige toevoegingen
  • De reep bestaat uit rondjes die heerlijk in je mond liggen

Hands Off My chocolate is bedacht door 2 Nederlandse chocoladeliefhebbers. Ze zijn met niets anders begonnen dan met de wensen van consumenten omtrent chocolade. Pas toen hebben ze die wensen vertaald naar een reep. Een reep die alleen van jou is, van de hoogste kwaliteit, die te lekker is om te delen, die heerlijk in je mond ligt, die nieuwe variaties biedt die tussen wit, melk en puur in liggen. Met een lekker brutaal (prijswinnend) design willen ze de chocoladecategorie ook wat leuker maken. Dus: Hands Off My chocolate!

Na het proeven van de chocolade op het 24 Kitchen event, wist ik zeker dat deze chocolade vaker in huis zou komen. Zeker nadat ik hoorde dat ze binnenkort (ondertussen is dat al zo!) bij de Jumbo verkrijgbaar zouden zijn. Bij de Albert Heijn – en nog wat meerdere supermarkten – liggen ze al. Vandaar dat ik niet alleen repen kocht, maar ook het blik. Het blik vind ik er zelf ook al verleidelijk uitzien. Hierdoor krijg ik al meer zin in de repen!

Waarbij de meeste chocoladerepen bestaan uit rechthoekige blokjes, bestaat de ‘Hands Off My Chocolate’ chocoladerepen uit ronde stukjes. De stukjes zijn veel makkelijker er af te halen, dan de ‘ouderwetse’ blokjes. Naast dat deze rondjes dus heel praktisch zijn, vind ik het er ook heel leuk uit zien! Een reep is 120 gram.

Ik kocht 4 repen:

  • Melting Milk (bevat minstens 32,6% cacao)
  • Milk Meets Dark (bevat minstens 38,9% cacao)
  • Friendly Dark (bevat minstens 51,9% cacao)
  • Seriously Dark (bevat minstens 85% cacao)

Naast deze 4 zijn er ook nog 2 andere smaken: White Meets Milk (minstens 30% cacao) en Double Dark (minstens 70% cacao).

Melting Milk
Dit is écht de lekkerste melkchocolade die je kent. I swear! En dat kun je echt aannemen, omdat ik dus niet warm loop van chocolade. Melting Milk is zacht en voelt smeuïg aan in de mond. Duidelijke chocolade, maar véél lekkerder dan de melkchocolade die je kent. Ik ben niet alleen enthousiast over deze reep. Ik ben lyrisch! Ik sta te juichen en te springen en ik durf te wedden dat deze nog vaak in mijn winkelwagentje zal belanden.

Milk Meets Dark
Deze is qua structuur weer iets harder dan Melting Milk, maar voelt nog steeds smeuïg aan. I love it! Je proeft duidelijk de smaak van melk en donker, waardoor het dus écht een tussensmaak is. Zelfs als je niet van donker houdt, zul je deze heerlijk vinden. Ik vind hierbij vooral de nasmaak erg lekker! Hoewel ik sneller voor Melting Milk zou gaan, zit de kans er dik in dat ook deze nog vaker in mijn winkelwagentje beland.

Friendly Dark
En deze is qua structuur nog harder. Maar tijdens het kauwen wordt hij steeds smeuïger. Duidelijk donkere chocolade, maar nog niet zo bitter als donkere chocolade kan zijn. De naam past – net zo als de twee vorige repen – dan ook prima bij de chocolade. Daar is goed over nagedacht en klopt dus ook als een bus! Dat is écht een pluspunt wat mij betreft. Ja, deze heeft ook zeker potentie om nog eens in mijn winkelwagentje te belanden.

Seriously Dark
Seriously Dark is serieus donker. Ja, dit is duidelijk te donker voor mij. Met 85% cacao is dit de chocolade die echt veel te bitter is voor mij. Deze zal dan ook niet meer in mijn winkelwagentje belanden. Tenzij… – ja, ja, er is een tenzij! – ik chocolade nodig heb voor recepten. Daar is deze prima voor te gebruiken en zeker qua het percentage aan cacao, wat hem hierdoor heel geschikt maakt voor koken/bakken met chocolade. Houdt je van donker, dan is dit dé chocolade voor jou. Jep, ik weet zeker dat deze chocoladereep je dan héél gelukkig gaat maken!

Van begin tot het einde ben ik enthousiast over de chocolade repen van ‘Hands off my Chocolate’. Oké, Seriously Dark was echt too much, maar alle andere repen. GODDELIJK! De naam van elke reep is zeer passend en het uiterlijk is erg leuk en aantrekkelijk. De prijs van een reep is ongeveer €1.99 en dat is hij zeker waard! Ja, ik ben veel meer dan alleen enthousiast. Maar daar val ik nu een beetje mee in herhaling. Ik denk dat je mijn mening wel begrepen hebt ondertussen.

Wat is jouw favoriete chocoladereep?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

12 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close