Fun

Fling | De nieuwste hotste app?

fling

Apps komen en gaan. Zo zijn ze vanuit het niets populair en de volgende dag zijn ze weer van de aardbodem verdwenen. Een upcoming app is ‘Fling‘. Een collega vertelde mij hierover en ik was meteen nieuwsgierig. Een app waarmee je foto’s, video’s en tekstberichten zo de hele wereld overstuurt. Tja, niks bijzonders als je ook al Facebook, Instagram of Twitter hebt. Maar… bij deze app bepaal jij niet waar je foto’s en berichten terecht komen. Ze worden naar 50 onbekende personen gestuurd die de app ook gebruiken. Of die personen nou in Amerika, Engeland, Indonesië, Rusland of waar dan ook ter wereld zitten. In dit artikel vertel ik je er alles over.

Gratis app
Fling is een gratis app en is verkrijgbaar voor zowel iOS als Android. Het werkt mega simpel en kan erg leuk zijn. Ik zeg er bewust bij ‘kan’ omdat je totaal geen invloed hebt op wat je ontvangt van andere mensen. Maar daar kom ik zo nog even op terug. Laten we eens beginnen bij het begin.
Download de app op je telefoon en registreer je via een mailadres. Vervolgens kun je starten.

fling07
Je maakt een foto in de app en voegt er eventueel een tekst aan toe. Daarna swipe je hem omhoog de wijde wereld in en ontvangen 50 onbekende personen die de app ook gebruiken jouw foto.

fling06Datzelfde kun je ook doen met een tekstbericht en zelfs met een korte video.

fling04Wanneer je je fling er op uit gestuurd hebt, krijg je een wereldkaart te zien met daarop aangegeven waar je fling naar toe gestuurd is. Je kunt helaas zelf niet het wereldkaartje op en neer bewegen om de wereld rond te kijken en dat vind ik persoonlijk wel een gemis. Daarnaast kun je het daarna nergens meer terug vinden.

fling05Op je homepage zie je dat de 50 flings verzonden zijn en kun je eventueel je berichtje terug kijken. Daarnaast – of eigenlijk daaronder – zie je flings die jij ontvangen hebt. Je kunt op berichten reageren. Deze komen dan in je persoonlijke inbox terecht.

fling08ADaarnaast heb je de mogelijkheid om het aantal personen te veranderen naar wie je flings gestuurd gaan worden. Dit is minimaal 5 en maximaal 50 personen.

Klinkt het niet geweldig om zomaar random berichten de wereld in te sturen die misschien andere mensen wel laten lachen? Toen mijn collega vertelde over deze app dacht ik aan vriendelijke quotes en berichten en grappige foto’s. En ja hoor, ook die worden gestuurd:
fling03
Maar de kans is ook groot dat je selfies krijgt:
fling02

Of berichten die je liever niet ontvangt:
fling01

Tja… je hebt niet in de hand wat anderen naar je sturen.

Conclusie
Wat mij betreft is het idee van deze app geweldig. Je stuurt leuke dingen naar elkaar en maakt de wereld een stukje vrolijker. Helaas krijg je ook ongewenste foto’s, video’s en berichten binnen en is er geen mogelijkheid om deze personen te blokkeren. Ik weet niet hoe groot de kans is dat je van deze persoon weer iets ontvangt, maar toch…
Met nog wat ontwikkelingen in de app zou Fling echt de nieuwste hotste app kunnen worden. En voor nu? Ach, ik speel er nog wel even mee, want het idee vind ik toch echt wel heel leuk.

liefsnatasjaklein

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

One Comment

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close