zwangerschapsmassage

7 redenen waarom je een zwangerschapsmassage zou moeten doen

Oh boy, oh boy, oh boy, wat heb ik genoten gisteren! Ik kreeg van Roy een 90 minuten (!) durende zwangerschapsmassage cadeau en gisteren was de dag dat ik er gebruik van maken mocht. Vandaag deel ik met jullie 7 redenen waarom je een zwangerschapsmassage zou moeten doen. Natuurlijk wel als je ook echt zwanger bent 😉

  1. Allereerst zijn ontspanningsmassages altijd fijn. Dus of je nu zwanger bent of niet, relaxt is het sowieso.
  2. Ben jezelf er bewust van hoe hard je lichaam aan het werk is tijdens een zwangerschap. Dus het is niet alleen maar fijn, maar je lichaam verdient het ook!
  3. Daarnaast worden door de zwangerschapshormonen je gewrichten soepeler en door het extra gewicht in je buik moeten je rug- en beenspieren harder werken. Dat is de reden waarom je als zwangere vrouw het advies krijgt om het rustig(er) aan te doen. Maar ja, voor jou als werkende zwangere (of als al moeder van één of meerdere kids) kan het best wel eens een uitdaging zijn om jezelf die extra rust te gunnen en/of te nemen. Dus door die massage heb je eindelijk even de tijd die je nodig hebt.
  4. Zoals ik al vertelde is een massage mega ontspannend. Daardoor maak je oxytocine aan. Dat is een hormoon dat een fijn en tevreden gevoel geeft en zorgt ervoor dat je lichaam kan herstellen.
  5. En door al dat gekneed en gestrijk met en op je lijf, verbeter je de bloedsomloop naar al je organen én naar de placenta. Dus je snapt dat het niet alleen fijn is voor jezelf, maar zeker ook goed is voor de baby!
  6. Ergens heb ik gelezen dat de baby in de buik reageert op jouw stemming. Dus als je ontspannen bent, wordt de baby dat ook. Ik merkte tijdens mijn massage dan ook dat hij eerst wat bewegelijker werd en daarna ook weer rustig werd. Dus tja… ook ontspannend voor de baby denk ik!
  7. Ik noem al de hele tijd ontspanning en doel daarmee vooral op het lichaam. Maar voor je hoofd is het natuurlijk ook relaxt. Even geen zorgen over de zwangerschap en wat je allemaal nog zou moeten doen voor de baby er is en dat soort dingen. Maar écht even me-time.

Tja, weinig redenen om het niet te doen toch? Zorg er in ieder geval wel voor dat je naar een masseuse gaat die gespecialiseerd is in zwangerschapsmassage. Zij (of hij) weet veel beter wat ze aan het doen is. Zo moeten er wel met een aantal zaken rekening gehouden worden en mag je niet altijd gemasseerd worden tijdens je zwangerschap.

Heb jij jezelf laten masseren tijdens je zwangerschap? Of ben je nu zwanger en zou je het graag willen doen? Laat het me hieronder weten bij de reacties.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close