films 2019

23 Films die je in de tweede helft van 2019 moet zien

Aan het begin van dit jaar schreef ik al over alle films die je in de eerste helft van 2019 moest zien, en nu is het dus tijd voor de tweede helft! Er staan weer een aantal hele mooie, ontroerende, enge en dramatische films op de planning. Laten we kijken naar de 23 films die je in de tweede helft van 2019 moet zien.

Juli

Spider-Man: Far From Home

Regisseur: Jon Watts
Acteurs:
Tom Holland, Zendaya, Jake Gyllenhaal en Samuel L. Jackson
Genre:
Actie/Avontuur
Release:
4 juli 2019

Peter Parker gaat met school op excursie naar Europa. Peters plan om het superheldenbestaan een paar weken achter zich te laten valt al snel in het water: met tegenzin gaat hij ermee akkoord om Nick Fury te helpen het mysterie te ontrafelen achter een aantal onverklaarbare aanvallen, die in heel Europa voor grote chaos zorgen.

Stuber

Regisseur: Michael Dowse
Acteurs:
Dave Bautista, Kumail Nanjiani en Karen Gillan
Genre:
Actie/Komedie
Release: 
11 juli 2019

Een zachtaardige Uber-chauffeur genaamd Stu bevindt zich plotseling midden in een hachelijk avontuur als hij een passagier oppikt die een politieagent blijkt te zijn, in achtervolging van een meedogenloze moordenaar. Stu probeert wanhopig zijn verstand, zijn leven én zijn vijf-sterren-beoordeling niet te verliezen.

The Lion King

Regisseur: Jon Favreau
Acteurs:
Donald Glover, Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor en Beyonce Carter-Knowless
Genre:
Avontuur/Drama
Release: 
17 juli 2019

In de Afrikaanse savanne is een toekomstig koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, Koning Mufasa, en neemt zijn koninklijke lotsbestemming heel serieus. Maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwste welp. Scar, Mufasa’s broer – en voormalig troonopvolger – heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock is er één vol bedrog, tragedie en drama, en Simba wordt uiteindelijk verbannen. Met de hulp van een vreemd duo nieuwe vrienden, moet Simba uitzoeken hoe hij moet opgroeien en terugnemen wat hem toebehoort.

Ugly Dolls

Regisseur: Kelly Asbury
Acteurs:
Kelly Clarkson, Nick Jonas, Janelle Monáe, Blake Shelton en Pitbull
Genre:
Animatie/Avontuur
Release:
31 juli 2019

Ergens ver weg in een vreemd land waar Ugly en Perfect Dolls vredig samenwonen, leeft de lelijke Moxy. Moxy is een lieve en schattige Ugly Doll en bruist van energie. Op een dag besluit ze om haar angsten te overwinnen en als eerste Ugly Doll naar de elite school te gaan van de Perfect Dolls, iets wat nog nooit eerder is voorgekomen. Ze wil de eerste UglyDoll worden die levenslang door een kind wordt gekoesterd. Tijdens haar zoektocht moet Moxy haar eigen wereld veranderen en laten zien dat schoonheid niet altijd perfect hoeft te zijn. Maar als ze in de echte mensenwereld terecht komt gaat niet alles zoals ze hoopt…

Augustus

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw

Regisseur: David Leitch
Acteurs:
Dwayne Johnson, Jason Statham en Vanessa Kirby
Genre:
Actie/Avontuur
Release:
1 augustus 2019

Hobbs & Shaw is een spin-off van de ‘The Fast & the Furious’-reeks met de twee personages Luke Hobbs en Deckard Shaw in de hoofdrollen. De film volgt beveiligingsagent Luke Hobbs en de losbandige Deckard Shaw. Ondanks dat er nog altijd een gespannen sfeer heerst tussen beiden, brengt het lot hen weer samen en moeten ze tegen hun zin met elkaar samenwerken. Ze dienen het op te nemen tegen een ongeslagen opponent met de naam Brixton.

Once Upon a Time in… Hollywood

Regisseur: Quentin Tarantino
Acteurs:
Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie en Dakota Fanning
Genre:
Komedie/Drama
Release:
15 augustus 2019

‘Once Upon a Time in Hollywood’ speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. Tv-ster Rick Dalton en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen.

The Angry Birds Movie 2

Regisseur: Thurop van Orman en John Rice
Acteurs:
Jason Sudeikis, Josh Gad en Danny McBride
Genre:
Komedie/Animatie
Release:
21 augustus 2019

Als een nieuw gevaar zowel het Vogeleiland als het Biggeneiland bedreigt, besluiten Red, Chuck, Bomb en Mighty Eagle om Churs zus Silver in te lijven en om samen te wreken met biggen Leonard, zijn assistente Courtney en zijn techneut Garry. De vogels en biggen sluiten een wapenstilstand en vormen samen een superteam om allebei hun eilanden te redden.

Good Boys

Regisseur: Lee Eisenberg en Gene Stupnitsky
Acteurs:
Jacob Tremblay, Keith L. Williams en Brady Noon
Genre:
Komedie
Release:
22 augustus 2019

Als hij wordt uitgenodigd voor zijn eerste feestje raakt de 12-jarige Max in paniek omdat hij niet weet hoe je moet zoenen. In de hoop een spoedcursus te krijgen besluiten Max en zijn beste vrienden Thor en Lucas om de drone van Max zijn vader te gebruiken om hiermee een zoenend stelletje te bespioneren. Maar alles loopt mis als de drone kapot gaat. Er volgt een dag vol foute beslissingen waardoor ze in aanraking komen met gestolen drugs, in een paintball-gevecht terechtkomen en moeten vluchten voor zowel de politie als een stel angstaanjagende tienermeiden.

A Rainy Day in New York

 

Regisseur: Woody Allen
Acteurs:
Timothée Chalamet, Elle Fanning en Selena Gomez
Genre:
Komedie
Release:
29 augustus 2019

‘A Rainy Day in New York’ is het verhaal van een jong stel dat zich verheugt op een speciaal weekend in New York, weg van de universiteit waar ze allebei studeren. Maar dan verandert hun weekend in een ingewikkelde puinhoop.

September

It: Chapter Two

Regisseur: Andy Muschietti
Acteurs:
Bill Skarsgard, Jessica Chastain en James McAvoy
Genre:
Horror/Thriller
Release:
5 september 2019

Zevenentwintig jaar later is de Losers Club volwassen geworden en zijn alle leden vertrokken, tot een verwoestend telefoontje hen terugbrengt..

My Spy

Regisseur: Peter Segal
Acteurs:
Dave Bautista, Kirsten Schaal en Ken Jeong
Genre:
Komedie/Actie
Release:
5 september 2019

JJ is een belangrijke CIA-agent, maar wanneer een missie uit de hand loopt, krijgt hij nog één kans om zijn carrière te redden. Hij wordt op een undercoveroperatie gezet om een gevaarlijke familie van wapenhandelaars te observeren. Al snel wordt hij ontmaskerd door de moedige, negenjarige Sophie. Zij belooft JJ niet te verraden, maar dan moet hij haar wel leren hoe je een spion wordt.

21 Bridges

Regisseur: Brian Kirk
Acteurs:
Chadwick Boseman, Sienna Miller en J.K. Simmons
Genre:
Drama/Thriller
Release:
26 september 2019

Als NYPD-rechercheur Simpson een operatie verknalt, krijgt hij nog één laatste kans om zijn baan te redden. Samen met zijn collega’s moet hij Manhattan een voortvluchtige ‘cop killer’ zien in te rekenen. Naarmate de nacht vordert, moeten er steeds extremere maatregelen worden genomen. Voor het eerst in de geschiedenis van New York worden alle 21 bruggen gesloten, zodat de moordenaar geen kant meer op kan. Zo wordt Manhattan voor één nacht een afgesloten eiland en is de jacht op de moordenaar geopend.

Oktober

Joker

Regisseur: Todd Philips
Acteurs:
Joaquin Phoenix, Robert De Niro en Zazie Beetz
Genre:
Drama/Misdaad
Release:
3 oktober 2019

Een mislukte stand-up comedian wordt krankzinnig en wordt een psychopathische moordenaar.

Trouble

Regisseur: Kevin Johnson
Acteurs:
Snoop Dogg, Jason Mraz en Cher Rue
Genre:
Animatie/Familie
Release:
3 oktober 2019

Het hondje Trouble heeft alles wat zijn hondenhart begeerd. Zijn baasje, een rijke barones, is de allerliefste! Maar als zij er plotsklaps niet meer is, wordt Trouble door haar irritante kinderen bij het vuilnis gezet. Als blijkt dat ze zonder hem geen kans maken op de erfenis, ontstaat er een klopjacht op Trouble. Ondertussen is de vrolijke viervoeter in een doldwaas avontuur in de stad belandt met o.a. wilde honden, zingende eekhoorns en een boze pizzabakker. Een getalenteerde zangeres neemt Trouble onder haar hoede, tot de kinderen van de barones hem weer opsporen.

Gemini Man

Regisseur: Ang Lee
Acteurs:
Will Smith, Mary Elizabeth Winstead en Clive Owen
Genre:
Sciencefiction/Actie
Release:
10 oktober 2019

Huurmoordenaar Henry Brogan wordt opeens zelf het doelwit als hij achtervolgd wordt door een mysterieuze jongere concurrent die zijn acties telkens lijkt te kunnen voorspellen. 

Maleficent: Mistress of Evil

Regisseur: Joachim Renning
Acteurs:
Angelina Jolie, Elle Fanning en Michelle Pfeiffer
Genre:
Avontuur/Familie
Release:
16 oktober 2019

Maleficent en haar petekind Aurora beginnen te twijfelen aan de complexe familiebanden die hen binden, wanneer ze in verschillende richtingen gaan en onverwachte medestanders krijgen.

Terminator: Dark Fate

Regisseur: Tim Miller
Acteurs:
Mackenzie Davis, Arnold Schwarznegger en Linda Hamilton
Genre:
Avontuur/Actie
Release:
23 oktober 2019

Sarah Connor is van ver teruggekeerd en ze bereidt zich voor met een team van agendten die tegen T-1000 zullen gaan vechten.

November

Charlie’s Angels

Regisseur: Elizabeth Banks
Acteurs:
Kirsten Stewart, Noah Centineo en Naomi Scott
Genre:
Komedie/Actie
Release:
14 november 2019

De Charlie’s Angels zijn detectives die werken voor de mysterieuze Charles Townsend. De Townsend Agency is wereldwijd aan het uitbreiden en meerdere teams met slimme, zwaar getrainde vrouwen worden geleid door verschillende Bosleys. Als een jonge IT-er waarschuwt voor een gevaarlijke technologie, komen de Angels in actie en zetten zij hun levens op het spel om de wereld te redden.

Frozen 2

Regisseur: Chris Buck en Jennifer Lee
Acteurs:
Kristen Bell, Idina Menzel en Josh Gad
Genre:
Animatie/Avontuur
Release:
20 november 2019

Elsa, Anna, Kristoff en Olaf gaan ver in het bos om achter de waarheid te komen van een oud mysterie van hun koninkrijk. 

Penoza

Regisseur: Diederik van Rooijen
Acteurs:
Raymond Thiry, Tygo Gernandt, Sigrid ten Napel, Monic Hendrickx en Ryan Nortcott
Genre:
Misdaad/Drama
Release:
28 november 2019

De Zwarte Weduwe is niet dood. Drugskoningin Carmen van Walraven zit ondergedoken in Canada en leidt daar een anoniem leven. Ze houdt zich overal buiten, totdat er op een avond een collega lastiggevallen wordt en Carmen niet anders kan dan haar te hulp schieten. Uit zelfverdediging vermoordt ze de dader, wordt opgepakt en uitgeleverd aan Nederland. Terwijl haar kinderen in shock zijn dat hun moeder nog leeft, zijn er ook wat mensen die nog een rekening met Carmen hebben openstaan. Iedereen wordt weer meegesleurd in een emotionele rollercoaster waarbij de problemen zich in een rap tempo opstapelen. Carmen zal nu definitief moeten afrekenen met haar verleden om haar familie te redden.

December

The Addams Family

Regisseur: Greg Tieman en Conrad Vemon
Acteurs:
Oscar Isaac, Chloë Grace Moretz en Charlize Theron
Genre:
Animatie/Komedie
Release:
4 december 2019

In deze geanimeerde versie van de reeks cartoons van Charles Addams over een eigenaardige, macabere familie.

Jumanji: The Next Level

Regisseur: Jake Kasdan
Acteurs:
Dwayne Johnson, Kevin Hart en Karen Gillan
Genre:
Actie/Avontuur
Release:
12 december 2019

Een team van vrienden keert terug naar Jumanji om een van hen te redden, maar ze ontdekken dat niets is wat ze vooraf hadden verwacht. De spelers zullen onbekende delen moeten trotseren, van droge woestijnen tot besneeuwde bergen, om te ontsnappen aan ’s werelds gevaarlijkste spel.

Star Wars: The Rise of Skywalker

Regisseur: J.J. Abrams
Acteurs:
Daisy Ridley, Adam Driver en Mark Hamill
Genre:
Sciencefiction/Fantasy
Release:
18 december 2019

Het overgebleven Resistance staat opnieuw tegenover de First Order in het laatste hoofdstuk van de Skywalker-sage. 

Naar welke film kijk jij het meest naar uit?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close