Winkels die ik niet voorbij kan lopen

000Iedereen heeft wel een winkel die hij of zij in MOET lopen – ik in ieder geval wel. Niet omdat je daar persé iets nodig hebt, maar omdat je het echt gewoon leuk vind om daar naar binnen te gaan om wat voor reden dan ook.
Ik heb echt een aantal winkels waar ik perse naar binnen moet als ik ze tegen kom. Ik kan dan ook echt elke gang door lopen en alles rustig op mijn gemak bekijken – tot ergernis van mijn vriend.

action-logoMijn favourite of all times is denk ik de Action.
De action? Ja die super goedkope winkel waar het vaak een rommeltje is. Als ik naar de action ga om bijvoorbeeld maar één ding te halen, kom ik altijd met 10 dingen naar buiten. Ik kan die winkel echt niet verlaten zonder iets gekocht te hebben.
Ze hebben vaak van die leuke hebbedingetjes. Soms verkopen ze ook merk (zoals wasmiddel e.d. – tja, ik woon toch op mezelf dus zal toch mijn kleren moeten wassen) maar dan veel goedkoper dan ergens anders. Ik kan het dan gewoon niet laten liggen. Ook niet als ik het op dat moment nog niet nodig heb. Ik heb toch graag een voorraad van bepaalde producten in huis.
Wat ik en Roy daar altijd halen zijn van die zakjes met poeder en pasta er in. Je moet dan 550ml water koken en dan de inhoud van het zakje erbij gooien en dan krijg je pasta met saus. Die zijn lekker en makkelijk. Deze hebben wij dan ook altijd op voorraad.

logo-kruidvatDaarnaast kom ik graag bij het Kruidvat. Roy vindt dit een rommel winkel en gaat liever naar de Etos. Maar ik vind dat ze gewoon hele leuke dingetjes hebben en vaak ook nog voor een leuker prijsje dan de Etos. Ik hou gewoon van aanbiedingen! Ook de make-up is vaak in de aanbieding, dus dat is zeker een groot pluspunt. Ik kan daar echt op mijn gemak winkelen en rustig alle producten vergelijken. Ook kan ik daar best 3 keer door dezelfde gang heen lopen omdat ik toch echt iets gezien had, maar twijfel of ik het wil kopen.

En nog een winkel die ik niet voorbij loop: van die kortings boekenwinkels. Ik weet niet hoe die heten. Vaak zijn deze winkels ook wat rommeliger en hebben ze veel “how to” en informatie boekjes. Hoe je moet haken en breien, tekenen, muziek en ga zo maar door. Vaak liggen daar toch echt hele leuke boekjes tussen EN niet duur.

Ook de Bart Smit moet ik eigenlijk altijd even in. Ik ben helemaal spelletjes fanaat en vind het super leuk om even de nieuw bordspellen, wii-spellen en playstationspellen te checken. Ook de dvd’s bekijk ik dan, want dat krijg je als je ook filmfreak bent.

xtrastar_defDe Xtrastar is een winkel waar mijn vriend me altijd naar toe stuurt. Bij ons in Den Bosch hebben ze vooral veel schoenen – ze verkopen ook wel kleding maar de schoenen vind ik het leukst. Roy is vaak mijn “personal stylist” als ik kleren probeer te shoppen voor een feest of feestdag. Vorig jaar met oud en nieuw heeft hij mij van top tot teen aangekleed. Nou ja, hij heeft alles uitgezocht. Niet dat ik dat zelf niet kan, maar hij zag dingen sneller en wist het leuk te combineren – roeping gemist schat?

logo-witAls wij in Den Bosch zijn – en daar shoppen wij toch het vaakst! – dan lunchen we vaak bij de Délifrance. In Den Bosch maken ze de tomatensoep zelf – we zijn ooit in de Délifrance in Oss geweest, maar daar kregen we gewoon Unox soep voorgeschoteld – en die soep is goddelijk! Je kunt echt proeven dat ze hem zelf maken, want de ene keer is hij zoeter dan de andere keer. Ook de stokbroodjes – of net wat je pakt – zijn daar super lekker.

De laatste winkel die ik niet zomaar voorbij loop – dus maar goed dat deze winkel niet in Den Bosch zit – is de Mediamarkt. Ook hier moet ik altijd even naar binnen. Ik loop dan als eerste naar de dvd afdeling om de tv series te bekijken. Ik ben hooked aan tv series. Helaas zijn deze altijd wat duurder en dus wacht ik vaak tot er een kortingsaanbieding plaats vind. Daarnaast vinden wij het bekijken van elektronica ook leuk. Die tv’s!!! Mega groot! Of zo’n mooie Amerikaanse koelkast.. Of een heel mooi fornuis met oven en wok en grill. Als ik ooit de staatsloterij win, dan koop ik heel die Mediamarkt leeg!

Het valt me op – terug lezend op het bovenstaande – dat ik hou van budget shops. Waarschijnlijk komt dat door de prijzen – yes, kan ik nog iets uitgeven! 19 November wordt in Eindhoven de Primark geopend en gezien dat maar 15 minuutjes rijden is… Next favourite shop?

Welke winkel kunnen jullie niet voorbij lopen?

Liefs,
Natasja

Bron plaatjes: google.nl

10 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Close