Wappeltaart | Weight Watchers Proof

Opzoek naar leuke recepten stuitte ik al snel op de Wappeltaart. Dit is toch wel echt een Weight Watchers fenomeen die je op Connect (de social van Weight Watchers) zo goed als iedere dag tegenkomt. Kort gezegd is dit een gezondere variant van de appeltaart. Leuk als je een feestje hebt, maar net zo fijn als tussendoortje. Ik kwam verschillende recepten tegen met verschillende ingrediënten en bereidingswijzen en dus bedacht ik mijn eigen variant van de Wappeltaart. 

Ingrediënten

  • 120 gram patentbloem
  • 300 gram Griekse Yoghurt 0,2% vet
  • 1 zakje bakpoeder
  • 4 medium eieren
  • 1 snufje zout
  • 4 grote Jonagold appels
  • Zoetstof naar smaak
  • 1/4 potje kaneel

Benodigdheden

  • Oven
  • Springvorm (24 cm)
  • Bakpapier
  • Mixer

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de bloem, Griekse yoghurt, bakpoeder, eieren en het zout tot een gladde massa. Let op: dit is best een dun mengsel.
  3. Schil 3 appels en snijdt ze in kleine stukjes. Meng de appels in de kom met de massa en doe de kaneel en zoetstof erbij.
  4. Bekleedt de springvorm met bakpapier en giet hier het mengsel in.
  5. Schil de 4e appel en snijdt ze in plakjes. Leg de plakjes boven op het mengsel en bestrooi met nog een beetje kaneel.
  6. Zet de springvorm voor zo’n 50 minuten in de voorverwarmde oven en vervolgens nog 10 minuten op 175 graden.
  7. Laat de taart nog een uur buiten de koelkast staan, voordat je hem aansnijdt.

Overige informatie

  • Porties: 8
  • Punten per portie: 2

Ik zeg Bon Appetit!

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close