voorkeur geslacht

Een voorkeur hebben voor het geslacht van je baby

Iets wat op de een of andere manier not done lijkt, is als je uitspreekt een voorkeur te hebben voor het geslacht van je baby. Raar eigenlijk, want hebben we niet allemaal een wens of droom? Niet persé over het geslacht van je kindje, maar in het leven algemeen. We zien dromen en wensen op een bepaalde manier voor ons, dus waarom zou je dat niet hebben met het geslacht van je ongeboren kindje?

Een voorkeur hebben voor het geslacht van je baby wordt vaak als not done beschouwd omdat het lijkt alsof je niet blij zou zijn met je kindje. Dat is natuurlijk absoluut niet waar. Heel cliché, maar zolang het kindje gezond is ben je blij. Een voorkeur verandert daar niets aan, behalve dat je toekomstdroom er een klein beetje anders uit komt te zien.

Soms betekent dit dat je even moet schakelen voordat je het kunt accepteren dat het anders is dan je verwacht of gehoopt had, maar nog altijd maakt dat je kindje niet minder welkom.

Persoonlijk hebben wij op dit moment een voorkeur voor het geslacht van baby #2. Niet dat we niet blij zouden zijn als het anders is, maar we zouden wel even moeten schakelen. We zien in onze toekomstdroom toch een bepaald geslacht voor de baby. Daarnaast hebben we voor dit geslacht allang een naam in gedachte en noem ik het kindje in mijn gedachte al zo.

Zou het geslacht anders zijn, zijn we niet minder blij. Maar zoals ik al aangaf zouden we wel even moeten schakelen en onze gedachtes anders moeten zetten. En dat komt helemaal goed. Of we daar een paar uur, een paar dagen of een week voor nodig hebben. Zodra de baby er is weet ik zeker dat er sowieso meteen enorm veel liefde is. En dat is het allerbelangrijkste.

Heel eerlijk vind ik het lastig om dit verhaal te typen. Meer omdat ik hoop dat ik mijzelf goed kan uitdrukken en dat het overkomt zoals ik bedoel omdat het nog niet maatschappelijk geaccepteerd is om je openlijk hierover uit te spreken. Ik krijg dan ook vaak vreemde blikken als ik vertel een voorkeur te hebben. Toch vind ik het onderwerp wel heel belangrijk om te bespreken en vooral om aan te geven dat het helemaal niet erg is om een voorkeur te hebben. Dat is vooral de boodschap die ik wil overbrengen. Hopelijk is dat gelukt.

Had of heb jij een voorkeur voor het geslacht van je baby?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close