uit-huis-gaan

Wat je moeder je nooit vertelde over uit huis gaan

Ooit komt er dat moment – of misschien is dat moment voor jou allang geweest – dat je het tijd vind om je vleugels uit te slaan. Tijd om een plekje voor jezelf te vinden. Misschien al als student, of misschien pas nu je werk hebt. Hoe dan ook, dit artikel gaat over wat je moeder je nooit vertelde over uit huis gaan.

Ik woon ondertussen al weer bijna 5 jaar op mezelf. Ik was net 22 geworden toen ik het wel tijd vond om heerlijk in mijn eigen huisje te kunnen vertoeven. Als jongste van een gezin met twee kinderen – en de eerste die het huis verliet – was dat voor mijn ouders (vooral mijn moeder, al zou ze dat misschien niet heel snel toegeven) een moeilijke stap. Je kind los laten. Je kind zijn of haar eigen leven laten leiden. En voor mij was het meer dan logisch. Ik keek er écht naar uit mijn eigen ding te kunnen doen. Om zelf alles te mogen bepalen zonder dat mijn ouders lopen te zeuren – ook al bedoelde ze het goed! Ja, dat zou het leven zijn. Heerlijk. Ik keek er naar uit!
Maar als mijn moeder – mijn vader had het ook mogen doen – me dit onderstaande duidelijk verteld had…

  1. Poetsen. Oké, je weet heus wel dat je dit moet doen. En ja, je moeder heeft je dit vast wél verteld. Maar het feit blijft dat dit vast niet je favoriete hobby is. Nee, ook niet de afwas.
  2. Verzekeringen. Thuis had je alles goed voor elkaar. Of tenminste, je ouders hadden alles prima geregeld. Je hoefde je er niet eens druk om te maken. Maar nu… Inboedelverzekering. Aansprakelijkheidsverzekering. Rechtsbijstandverzekering. Opstalverzekering. Reisverzekering. Levensverzekering. En dan ben ik er vast nog een aantal vergeten…
  3. Boodschappen. OMG! Wat zijn boodschappen duur. En ja, zelfs als je bij de Aldi of de Lidl boodschappen doet. Dat je moeder je vertelde niet zo veel te snacken had vast niks te maken met je kans om dik te worden…
  4. Gas, water en elektriciteit. Heerlijk dat lange douchen. Lekkere muziek aan en swingen en zingen maar! Totdat je de waterrekening ziet. En wat dacht je van de elektriciteit? Zeker in deze tijd vol elektrische apparaten. Hoi opladers van mijn telefoon, tablet, laptop, computer. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de lampen, de tv, de radio, enz…
  5. Wasjes draaien. Ja, ook dit wist je heus wel. Je moeder deed het immers ook altijd. Maar dat je zóveel kleding kon dragen in één week? En dan nog niet eens gesproken over het gebruik van handdoeken en washandjes. Elk weekend drie keer – minstens! – de wasmachine laten draaien… Poeh…!
  6. Tuin. De zon schijnt en die tuin is een heerlijke locatie om te ontspannen. Totdat je buiten komt en je beseft dat het onkruid weer eens tot je knieën komt en dat je het gras ook wel weer mag maaien. Dag heerlijke ontspannen vrije tijd, hallo hard ploeteren in de tuin.

Wat vind je het vervelendste van het wonen op jezelf? Of uiteraard wat zou je het vervelendste vinden?

 

liefsnatasjaklein

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

28 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close