Review: Scholl Velvet Smooth

00 header
Al een flink aantal maanden ben ik lid van hettestpanel.nl. Op deze site kun je je opgeven om zo nu en dan iets te testen. Je wordt dan lid en je kan je dan voor hetgeen waar ze testers voor vragen opgeven. Dit is geen garantie dat je het wordt. Wanneer je als tester geselecteerd bent, ontvang je een mailtje. En zodoende ging mijn hartje sneller kloppen toen ik las dat ik de Scholl velvet smooth mocht testen! Ik zou hem diezelfde week ontvangen en later zou ik er vragen over krijgen die ik in moest vullen.

Ik was erg blij dat ik dit product mocht testen. Ik heb al járen last van eelt op mijn hak en ook op de bal van mijn voet. Slippers trok ik wel aan, maar ik hoopte dat niemand mijn lelijke voeten zou zien. Al verschillende voetvijlen zijn getest en weer weggegooid. Een pedicure was geen optie, want dat was te duur. Alhoewel ik stom toevallig één week voor mijn goede nieuws aan het kijken was naar kortingscodes e.d. omdat ik mijn voeten echt niet meer kon aanzien. Om een lang verhaal kort te maken was ik dus erg enthousiast toen ik begon met testen.

01 in verpakkingIn een doos kreeg ik de Scholl velvet smooth toegestuurd. Daarin bevond zich een brief van hettestpanel.nl en uiteraard het apparaat waar ik vol verwachting naar uit keek.
Het zonnetje scheen, de temperatuur was zomers en dus tijd voor de test.

02 stukje verpakking
Even ter verduidelijking de Scholl velvet smooth is een elektronische voetvijl.

03 ander stukje verpakkingEn de belofte is een zijdezachte huid na 1 keer gebruiken. Ik ben benieuwd…

04 gebruiksaanwijzingOp de achterkant staat een korte beschrijving voor de eerste keer dat je met de Scholl velvet smooth werkt. Aan de andere kant staan de schoonmaak instructies en verdere gebruikersinstructies.

05 apparaatHij ziet er handig uit. Het zilveren ringetje hoef je maar te draaien om de velvet smooth aan te zetten.

06 achterkant apparaatHet handvat is gebruiksvriendelijk en voelt niet super hard aan. Hij ligt handig in mijn handen.

07 apparaatDe vijl ziet er ruw uit. Precies wat mijn voeten kunnen gebruiken.

08 batterijenHet apparaat werkt zonder stroom en is dus handig mee op reis te nemen. Er gaan 4 AA baterijen in. Deze zijn bijgeleverd.

10 rollen over hakIk ga aan de slag. Ik merk meteen dat de Scholl velvet smooth zijn werk doet. Het eelt vliegt er van af. Tenminste ik zie overal stofwolkjes.

11 stofJe ziet dat het apparaat ook vol met eeltstof komt te liggen. Geen probleem, want je kunt dit er gewoon afblazen en later kun je hem nog schoonmaken.

Wanneer je klaar bent met je voeten, kun je het overtollige stof verwijderen door even met en natwashandje over je voeten te gaan. Even afdrogen en insmeren met je favorieten voetencrème en tadaa… Je voeten zijn zo goed als eeltvrij.

09 voor en naNiet de meest prettige foto, maar om je het verschil te laten zien. Kun je raden dat ik enthousiast ben?
Je ziet dat er nog plekjes op mijn voet zitten. Dit komt omdat ik ook last had van velletjes – ieuw!! Ik hoop dat de tijd die velletjes heelt en dat ik dan later nog beter het resultaat kan laten zien. Dit heeft nog geen één apparaat voor mijn voeten gedaan! Geweldig! Ze voelen ook zacht aan; precies wat de Scholl velvet smooth beloofd.

Ik weet nog niet precies hoelang de vijl mee gaat, maar het goede nieuws is dat je ze wel los kunt bestellen. Jeeh!

12 uitwerp knopjeOp naar het schoonmaken. Aan de zijkant van het apparaat zie je dit knopje. Je drukt hier op en…

13 uitgeworpen… de vijl kun je eruit halen.

14 afspoelenDe vijl maak je schoon onder de kraan. Dus super easy. De rest van het apparaat kun je schoonmaken met schoonmaakdoekjes of gewoon met een washandje.

15 schoonEn schoon!

16 dingZo kun je nog even zien hoe de vijl vast zit in het apparaat.

17 met kapDe vijl stop je terug op de juiste plek, beschermkap erop en leg hem weg op de plek waar jij hem wilt bewaren.

18 klaarPrijs
De prijs op het internet is redelijk hetzelfde en scheelt maar een paar cent. Als je goed zoekt zijn er ook sites die hem nu met korting aanbieden.
Bij bol.com kost hij €39,99 (en de verwisselbare roller €14,99). Maar bij drogisterij.net krijg je nu 25% korting en daarom kost hij €29,96. Bij drogistplein.nl is hij zelfs nóg goedkoper! Daar kost hij nu maar €28,99!

Conclusie
Ik ben om. Dit is het beste pedicure apparaat wat ik tot nu toe geprobeerd heb. Het eelt vloog er letterlijk vanaf en mijn voeten voelden na jaren eindelijk weer eens zacht aan. Zowel het gebruik als het schoonmaken is piece of cake. Heb ik slechte punten kunnen ontdekken? Hooguit dat er 4 batterijen in moeten. Maar ach, daar doe ik het wel voor! En de prijs zou je tegen kunnen houden om hem te kopen. Maar nu ik hem zelf geprobeerd heb, durf ik wel te zeggen dat hij deze prijs écht waard is.

Heb jij last van eelt?

liefsnatasjaklein

 

 

13 Comments

 • Meike

  12 juni 2014 at 10:52

  Zo’n goed effect had ik niet verwacht! En de prjis valt me ook echt mee. Ik heb nu ook weer niet zo veel last van eelt, maar dit lijkt wel de perfecte oplossing, mocht je het wel hebben (:

  Beantwoorden
 • Xandra

  12 juni 2014 at 11:18

  Ik heb hem ook mogen testen, maar bij mij werkt hij helaas iets minder goed. Misschien is het eelt op de bal van mijn voet toch wat te hardnekkig en moet ik eens wat minder op hakken gaan lopen 🙁

  Beantwoorden
  • Natasja

   12 juni 2014 at 15:42

   Jammer dat jij er minder enthousiast over bent! Ik zou hem namelijk zo iedereen aanraden! Ik vind het alleen jammer dat hij de “velletjes” niet mee pakt, zodat je echt weer voeten krijgt die er ‘zo goed als nieuw’ uitzien.

   Beantwoorden
 • Jeannette

  13 juni 2014 at 09:21

  Al jarenlang ga ik naar de pedicure en dat is perfect voor het onderhoud van mijn voeten; maar er hangt een prijskaartjes aan en dit apparaatje lijkt een prima alternatief, dat je er zo uit hebt! Overigens in de nieuw Orifame brochure nummer 9 staan ook een paar prima producten voor voeten (o.a. mask met gratis sokjes!). Ik smeer mijn voeten altijd in voor ik in bed stap en in de winter vaak een paar van die ‘knuffelsokken’ aan. Natasja, ik denk dat de body butter die je hebt gekregen in de goodie bag, hier heel geschikt voor is!

  Beantwoorden
  • Natasja

   13 juni 2014 at 09:23

   Bedankt voor je reactie! Ik heb van oriflame ook heel veel voetproducten waar ik heel blij mee ben, maar die waren niet hardnekkig genoeg voor mijn eelt. Wel als naverzorging na gebruik van dit apparaat! En dat stokje is ideaal! Die heb ik ook! 🙂

   Beantwoorden
 • Sandra

  30 juni 2014 at 19:59

  Ik heb hem ook vandaag gekocht en ben ook heel erg enthousiast. Het werkt goed en als het niet zo goed werkt kun je het na een weekje opnieuw doen, als je anders je eelt niet weg haalt of heel veel hebt kan het ook niet in een keer dat kan bij de pedicure ook niet.
  Kortom zeker een aanrader!

  Beantwoorden
 • Carine

  12 september 2014 at 09:42

  Ik heb me ook zo’n vijl aangeschaft. En na het eerste gebruik, moet ik inderdaad vaststellen dat het werkt. Mijn voeten voelen gladder aan, wat niet betekent dat de eelt helemaal weg is. Hoe vaak gebruik je hem? Ik heb best last van eelt. Krijg je die echt weg na een tijdje? Wat is jouw ervaring daarmee, Natasja. Jij gebruikt hem toch al een tijdje?

  Beantwoorden
  • Natasja

   12 september 2014 at 17:37

   Ik moet zeggen dat ik hem niet consequent meer gebruik. Ik merk wel dat de eelt terug komt, maar wel in mindere mate. Mijn gevoel zegt dan ook dat als je hem consequent gebruikt het wel kan zijn dat hij weg blijft. Maar dit is een vermoeden, en geen feit.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Close