Review ♥ Jawbone UP24


Toen ik de via mail de vraag kreeg of ik de Jawbone UP24 wilde reviewen hoefde ik daar niet over na te denken. Natuurlijk wilde ik dat!
Door mijn review over de app My Fitness Pal is TincPR bij mij terecht gekomen. Dat blijf ik nog elke dag super gaaf vinden! Maar goed, even terug naar de Up24. Want het is wel handig om jullie eerst even te vertellen wat dit dan precies is…

De Jawbone UP24 is een armband die o.a. je slaap(ritme) en bewegingsactiviteiten registreert. Hierdoor krijg je een beter inzicht in je levensstijl. Natuurlijk werkt de UP24 armband niet alleen, maar in combinatie met de UP app. Deze is zowel voor iOS als voor Android toestellen verkrijgbaar.
Hoe deze twee samen te combineren zijn, ga ik zo vertellen. Ik ga beginnen met het laten zien van de foto’s en daar geef ik dan weer uitleg bij.

In dit doosje zit de UP24. Ik vind dit er zelf heel chique uitzien. In overleg met Dionne heb ik maat S gekregen. Deze zit redelijk strak om mijn pols. Iets losser had van mij ook wel gemogen, maar doordat de armband mede een stappenteller is, is het niet optimaal als hij over je pols heen zwiert – heuhj, 1000 extra stappen!

De UP24 is bedoelt om een beter inzicht te krijgen in je levensstijl en geeft daarnaast ook tips. Hier later nog meer over.

En nog meer uitleg over de UP24 en de app.

De armband zit stevig in het doosje!

Naast de armband zit er ook een USB-kabeltje in om de UP24 op te laden. Dit hoef je in principe maar om de 7 dagen te doen. En handig is natuurlijk dat je hem aansluit aan je laptop of computer. Hoewel ik het soms makkelijker zou vinden als je hem in het stopcontact kunt opladen. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat, neem je misschien niet standaard een laptop mee.
Ook zit er een klein boekje bij, waarin staat hoe je de app kunt vinden en hoe je de UP24 voor het eerst moet gebruiken.

Zoals je kunt zien is de armband stevig. Hij kan bijna niet vervormd worden – ook niet zo handig i.v.m. de technologie die er in zit. Het ijzertje waar ‘Jawbone’ op staat kun je eraf halen. Hieronder zit een pinnetje om de USB stekker aan te kunnen sluiten.

Op naar de app.

Op de homepage van de app zie je al meteen een overzicht. Je ziet hoeveel uur je die nacht geslapen hebt, hoeveel stappen je gezet hebt en hoeveel producten – en calorieën – je tot dan toe gegeten hebt.

Elke dag staan er ook notities met inzichten voor je klaar. Soms gaan ze over de UP armband of over de app en soms zijn het gewoon hele goede tips. Wie mij volgt op Instagram heeft er al een aantal voorbij zien komen. Na een paar weken gaat de app je kennen en geeft het inzicht in hoe je je levensstijl nog zou kunnen verbeteren.

Ik benoemde al dat hij ook je slaap bij kan houden. Dit doet hij doordat jij de armband instelt op de slaapmodus. Hij kan exact bijhouden hoelang het duurde voordat je sliep, hoe vaak je wakker bent geworden en hoelang en wanneer je in je diepe slaap was en hoelang en wanneer je in je lichte slaap was.
Ditzelfde geldt ook voor het aantal stappen. Wanneer was je een beetje actief, wanneer veel en wanneer niet.

Dit was mijn nacht van maandag op dinsdag. Ik vind dit nog steeds heel fascinerend om te zien! Zeker ook omdat het elke dag nogal wisselt. Deze avond ben ik meer in een diepe slaap geweest, een andere avond was ik meer in lichte slaap. Echt heel interessant om dit te volgen. Ik krijg hierdoor ook beter inzicht in mijn humeur: ik kan het beter verklaren waarom ik vrolijk of juist chagrijniger ben.

Ook kun je je armband instellen op ‘Powernap’. Je weet wel, even kort naar bed zodat je er weer fris tegenaan kan. Hierboven zie je mijn grafiek van mijn powernap. Het leuke hiervan is dat de UP24 mij wakker maakt op het juiste moment, zodat ik het fris en fruitigst ben. Een powernap duurt ongeveer 15 tot 45 minuten. Ik zal dan dus nooit per ongeluk te lang slapen. De armband maakt mij wakker door te trillen. Geen vervelend geluid dus waar je van wakker schrikt!

In het menu kun je ook nog allerlei dingen instellen zoals je wekker (jep, dan trilt hij weer!)en daarnaast zie je hoelang je armband nog mee kan.

Je kunt je wekker zetten op elke dag van de week. Ik kan hem standaard om bijvoorbeeld 6.00 uur ’s ochtends zetten en dan instellen dat ik dit van maandag tot en met vrijdag wil. Vergeet het niet af te zetten. Ik werd op de eerste maandag van mijn vakantie rond 6.00 uur wakker dankzij mijn UP24!
Je zet je armband niet alleen op een bepaalde tijd maar kunt ook bepalen hoeveel hij er naast mag zitten, zodat je ook hier weer op het juiste moment wakker kunt worden. Dit kan tot maximaal een half uur. Ik heb hem ingesteld gehad op 10 minuten omdat ik het niet zag zitten om een half uur voordat ik er eigenlijk uit moet wakker gemaakt te worden, haha!

Ook je slaap- en bewegingsdoelen kun je zelf instellen. Ik wil zo in een nacht gemiddeld 7,5 uur slapen en op een dag wil ik 10.000 stappen zetten. Wanneer ik moet werken lukt me dit vrij aardig. Ik zit dan meestal aan de 12.000 stappen. Maar nu in de vakantie haal ik de 5.000 maar net, haha! Luiheid!

Ook je eten kun je zelf instellen. Je kunt gebruik maken van hetgeen wat al standaard in de app zit.

Dit staat bijvoorbeeld onder het kopje drinken en is een snelle manier van invoeren.

Wil je het nog nauwkeuriger, dan kun je hem ook zelf zoeken in het zoekvakje. Je krijgt dan ook verschillende merken te zien, zodat de app het nauwkeurigst de juiste calorieën weergeeft. Wil je het precies weten, is dit de beste manier. Wanneer het gaat om het ‘ongeveer’ dan raad ik aan om de standaard dingen die op de app staan te gebruiken. Dat is toch net iets sneller.
Kun je een product niet vinden, dan heb je ook nog de mogelijkheid om alles zelf in te voeren.

Door een product te scannen kun je je invoer ook versnellen. Soms geeft hij niet het juiste merk aan (denk aan huismerk). Ik scande iets in van het Jumbo huismerk, en hij gaf aan dat het van de Albert Heijn was. Ik geef daar niet zo veel om, maar vind je het vervelend dan… tja….

Conclusie
Ik gebruikte voorheen de app My Fitness Pall. Hierin kon ik ook alle producten invoeren en was mijn telefoon de stappenteller. Het enige wat hier niet mee kan – en wel met de UP24 – is het slaap- en bewegingsoverzicht. Deze app kun je trouwens wel synccen met de UP app. En zo zijn er nog meer apps (zoals runkeeper) die je kunt verbinden aan de UP app.

De armband is geen vervelende gadget om naar te kijken en staat vrijwel overal bij. Hij heeft een strak design wat heel modern is, als je tenminste van modern houdt.
Doordat hij redelijk strak om mijn pols zit, merk ik dat ik blij ben als ik hem af doe omdat ik ga douchen (hij is wel spatwaterdicht). Toch zit hij niet heel vervelend en is het voornamelijk ook een kwestie van wennen.

Ik vind het super interessant om de grafieken te zien omdat ik hierdoor een beter beeld krijg van mijn levensstijl en hierdoor ook dingen beter kan verklaren, zoals mijn humeur.

De app is super uitgebreid en via de armband kun je hem instellen op verschillende modussen (slaap en wakker, work-out en powernap). Daarnaast maakt hij je prettig wakker én op het fijnste moment.

Zou ik de UP24 zelf kopen?
Ik denk het niet. Puur omdat ik mezelf ken. Mijn telefoon heb ik altijd op zak, dus voor de app zelf vind ik het geen probleem. Echter weet ik dat ik de armband best de eerste maand – hooguit 1,5 maand – draag om hem vervolgens af te doen en in de kast te leggen. Maar dat is puur wie ik ben. Als ik kijk naar Cynthia, dan zie je dat zij hem echt al heel lang elke dag draagt en er nog steeds super blij mee is.
Ik zou hem waarschijnlijk bij het slapen om doen – omdat ik dat echt mega interessant vind en het wakker maken door de UP24 is goddelijk! – en misschien ook nog wel bij een work-out om te zien hoe actief ik was. Maar ik denk dat het bij mij gaat vervelen om hem continue te dragen. Aan de andere kant is het niet perse nodig om hem continue te dragen omdat je een app als My Fitness Pal kunt verbinden met de UP app en deze app d.m.v. mijn telefoon ook mijn stappen bij houdt… Hmmm… dat is toch nog een overweging om dan te maken Twijfel, twijfel…

Aan de andere kant kost de UP24 €149,99 en vind ik dat toch best veel geld voor een gadget, waarvan ik het grootste deel ook met een gratis app kan zien. Je kunt de Jawbone UP24 hier kopen!

Ik ben eigenlijk heel enthousiast over de Jawbone UP24 en zou hem je zeker kunnen aanbevelen, mits je ook daadwerkelijk elke dag met de armband wil rondlopen. Anders raad ik je aan om gewoon een app te downloaden die praktisch hetzelfde doet, maar waarbij je wel minder (uitgebreide) informatie krijgt.

Wat vinden jullie van deze review? Zou je de UP24 kopen?

liefsnatasjaklein

 

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

12 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close