Recept ♥ Popcorn

popcorn maken

Je kent het wel. Je bent ein-de-lijk goed bezig met je gezonde lifestyle, om vervolgens op de bank te zitten en zin te krijgen om te snacken. Damn… Gelukkig heb je ook gezonde alternatieven. Tuurlijk kun je voor fruit kiezen, maar wat dacht je van het zelf maken van popcorn?
Yummie en passend bij je gezonde lifestyle!

Dit recept voor zowel zoute als zoete popcorn heb ik niet zelf bedacht.  Het recept komt uit het boek ‘Powerfood’ van ‘Rens Kroes’.
Maar omdat ik op facebook veel de vraag kreeg hoe je dit maakte, wilde ik het toch graag met jullie delen.

Ingrediënten zoute popcorn

001– Pofmais
– Kokosolie
– Zeezout of Himalaya zout

Ingrediënten zoete popcorn

002 zoet– Pofmais
– Kokosolie
– Cacao poeder
– Agave siroop

En hoe dan verder?

003 kokos olieVoor zowel zoet als zout heb je één eetlepel kokosolie nodig die je verhit in een pan.

004 maisVoor één persoon zijn twee handen pofmaïs voldoende. Natuurlijk ligt het eraan hoeveel je wilt maken. Je zult al snel merken dat je leert hoeveel handen je ongeveer nodig hebt.

005 popAls de kokosolie gesmolten is, doe je de handjes pofmaïs erbij. Deksel erop – super belangrijk, want anders krijg je dadelijk een ontplofte keuken – en langzaam maar zeker gaat de pofmaïs poffen en ontstaat er popcorn!

006 zout
Ik zou de popcorn even een beetje laten afkoelen voordat je hem in een schaaltje doet. Vervolgens zout na smaak erbij, goed mengen en klaar is je zoute popcorn!

En hoe maak je dan zoete popcorn?

Zoals hierboven al is beschreven heb je ook voor zoete popcorn één eetlepel kokosolie nodig.

008Daarnaast één eetlepel agave siroop.

009 cacaoEn één eetlepel cacao poeder. Ik gebruik deze van Nesquik – waar je ook chocolademelk mee kunt maken – maar er zijn ook gezondere varianten met minder dextrose. Ik moet wel zeggen dat ik zelf één eetlepel best veel vind. Cacao heeft toch een bittere smaak en dat proef je dan ook op de popcorn. Daarom zou ik zelf iets minder cacao gebruiken en iets meer agave siroop.

010 mengselJe mengt de bovenstaande drie ingrediënten in de pan terwijl het warm wordt. Wel blijven roeren anders heb je kans dat het verbrand.

011 popcorn zoetWanneer je goedje goed smeuïg is, doe je de handjes pofmaïs erbij en het poft vanzelf. Ook hier weer belangrijk om goed de deksel op de pan te houden. Door de saus op de bodem wil je dat deze echt niet uit de pan schiet. Kijk maar eens hoe vies de deksel van de pan is!

012 popcornLaat ook deze weer even afkoelen voordat je hem in een schaaltje doet.

013 lekkerEn klaar! Ik had trouwens minder zoete popcorn gemaakt, dus vandaar dat het schaaltje leger is, haha!

Super easy toch? Lijkt jou dit recept leuk om ook eens te maken?

liefs

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

5 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close