Recept: kip-kokos maaltijdsoep

00 header soep

Zoekend naar een gezond recept kom je wel eens iets tegen waarvan je denk: “Hmm… ik weet niet of ik dit lekker ga vinden.” Maar toch ga je het proberen. Dat was ook met deze maaltijdsoep. Ik weet dat soep met kokos vooral in de Thaise keuken gebruikt wordt en Thais vind ik erg lekker. En dus ging ik naar de winkel en kocht de producten die ik nodig had om deze kip-kokos maaltijdsoep te maken. Hij was zó lekker, dat ik de volgende dag nog een keer de soep gemaakt heb om het recept met jullie te kunnen laten delen.

Ik heb dit recept overigens niet zelf bedacht, maar ik kon de site niet meer terug vinden waar ik hem vandaan heb.

Ingrediëntenlijst voor 3-4 personen

001 ingrediënten♥ 2 parika’s (kies zelf of je rood, groen, geel of gemengd neemt)
♥ 2 middelgrote uien
♥ 2 stukken kipfilets
♥ 2 blikken kokosmelk (per blik 400 gram)
♥ 4 kippenbouillon blokjes
♥ 6 teentjes knoflook
♥ chilipoeder en peper
♥ olie om in te bakken

Begin met de voorbereiding
Als ik kook begin ik altijd met de voorbereiding. Ik krijg het gewoonweg niet voor elkaar om al iets te koken en de ingrediënten die ik nog moet snijden, op tijd gesneden te hebben.

002 prei heelWe beginnen met de 2 preien. Eerst goed wassen zodat al het zand er tussen uit is. Daarna in ringetjes snijden.

003 prei gesnedenGesneden? Doe ze dan in een bakje en zet het even apart.

004 paprika heelDan gaan we de paprika’s snijden. Ik heb gekozen voor een rode en een groene.

004 prei gesnedenOok de gesneden paprika’s doe je in een apart bakje (of in en groter bakje bij de prei).

005 knoflook heel en zonder schilDoor met de knoflook. Zorg eerst dat de velletjes eraf zijn en snijdt ze vervolgens zo klein als je kunt.

006 knoflook gesnedenMaak een mooi stapeltje op je snijplank, zodat je dadelijk de ui ernaast kunt snijden. De ui en knoflook worden tegelijkertijd gebakken en mogen dus bij elkaar blijven.

007 ui heelDoor met de uien. Ook deze snijd je zo klein mogelijk.

008 ui gesnedenEn hupsakee, samen met de gesneden knoflook op de snijplank.

Bakken

009 olie in de panJe verhit een pan met een beetje olie. Ik gebruik zonnebloemolie voor dit recept. Dit zijn ongeveer 2 eetlepels.

013 ui en knoflook fruitenFruit de knoflook en de uien in de heet geworden pan.

010 kipfiletsOndertussen snijd je de kipfilets in blokjes.

011 kipfilets gesnedenVergeet tussendoor je ui en knoflook niet door te roeren!

012 kipfilets gekruidStrooi een beetje peper over de kipfilets en…

014 kip gebakken… doe de kipfiletblokjes in de pan. Roerbak de kip mee, net zo lang tot alle stukjes aan alle kanten wit ziet.

015 groenten bakkenVervolgens roerbak je de prei en paprika’s mee.

016 twee kippenbouillon tablettenWanneer de groenten goed vermengd zijn met de ui, knoflook en de kip verkruimel je 2 kipbouillonblokjes boven de pan. Roer dit goed door en laat nog even staan.

017 nieuwe pan
Voordat ik echt ga koken, gooi ik mijn baksels over in een grote pan.

Koken

018 kokosmelkDe twee blikken kokosmelk mogen er bijgedaan worden.

019 soepRoer het geheel goed door!

020 kippenbouillon blokjes verkruimelenWanneer je alles goed doorgeroerd hebt, verkruimel je de 2 overige kipbouillonblokjes boven de pan. Dit roer je uiteraard weer goed door.

021 chilli poederThais is pittig en daarom kun je wanneer je goedje kookt een beetje chilipoeder er doorheen roeren. Dit gaat uiteraard om smaak. Houd je van pittig dan doe je er natuurlijk meer bij dan dat je niet zo dol bent op pittig.

022 soep met chilli poederIk heb met de chilipoeder de pan twee keer rond gestrooid. Goed roeren en daarna op klein vuur ongeveer 10 minuten laten pruttelen.

023 soep klaarDaarna opscheppen en klaar is je kip-kokos maaltijdsoep!

Hoe lijkt jou dit recept?

liefsnatasjaklein

7 Comments

Geef een reactie

Close