Recept: kip-kokos maaltijdsoep

Zoekend naar een gezond recept kom je wel eens iets tegen waarvan je denk: “Hmm… ik weet niet of ik dit lekker ga vinden.” Maar toch ga je het proberen. Dat was ook met deze maaltijdsoep. Ik weet dat soep met kokos vooral in de Thaise keuken gebruikt wordt en Thais vind ik erg lekker. En dus ging ik naar de winkel en kocht de producten die ik nodig had om deze kip-kokos maaltijdsoep te maken. Hij was zó lekker, dat ik de volgende dag nog een keer de soep gemaakt heb om het recept met jullie te kunnen laten delen.

Ik heb dit recept overigens niet zelf bedacht, maar ik kon de site niet meer terug vinden waar ik hem vandaan heb.

Ingrediëntenlijst voor 3-4 personen

♥ 2 parika’s (kies zelf of je rood, groen, geel of gemengd neemt)
♥ 2 middelgrote uien
♥ 2 stukken kipfilets
♥ 2 blikken kokosmelk (per blik 400 gram)
♥ 4 kippenbouillon blokjes
♥ 6 teentjes knoflook
♥ chilipoeder en peper
♥ olie om in te bakken

Begin met de voorbereiding
Als ik kook begin ik altijd met de voorbereiding. Ik krijg het gewoonweg niet voor elkaar om al iets te koken en de ingrediënten die ik nog moet snijden, op tijd gesneden te hebben.

We beginnen met de 2 preien. Eerst goed wassen zodat al het zand er tussen uit is. Daarna in ringetjes snijden.

Gesneden? Doe ze dan in een bakje en zet het even apart.

Dan gaan we de paprika’s snijden. Ik heb gekozen voor een rode en een groene.

Ook de gesneden paprika’s doe je in een apart bakje (of in en groter bakje bij de prei).

Door met de knoflook. Zorg eerst dat de velletjes eraf zijn en snijdt ze vervolgens zo klein als je kunt.

Maak een mooi stapeltje op je snijplank, zodat je dadelijk de ui ernaast kunt snijden. De ui en knoflook worden tegelijkertijd gebakken en mogen dus bij elkaar blijven.

Door met de uien. Ook deze snijd je zo klein mogelijk.

En hupsakee, samen met de gesneden knoflook op de snijplank.

Bakken

Je verhit een pan met een beetje olie. Ik gebruik zonnebloemolie voor dit recept. Dit zijn ongeveer 2 eetlepels.

Fruit de knoflook en de uien in de heet geworden pan.

Ondertussen snijd je de kipfilets in blokjes.

Vergeet tussendoor je ui en knoflook niet door te roeren!

Strooi een beetje peper over de kipfilets en…

… doe de kipfiletblokjes in de pan. Roerbak de kip mee, net zo lang tot alle stukjes aan alle kanten wit ziet.

Vervolgens roerbak je de prei en paprika’s mee.

Wanneer de groenten goed vermengd zijn met de ui, knoflook en de kip verkruimel je 2 kipbouillonblokjes boven de pan. Roer dit goed door en laat nog even staan.


Voordat ik echt ga koken, gooi ik mijn baksels over in een grote pan.

Koken

De twee blikken kokosmelk mogen er bijgedaan worden.

Roer het geheel goed door!

Wanneer je alles goed doorgeroerd hebt, verkruimel je de 2 overige kipbouillonblokjes boven de pan. Dit roer je uiteraard weer goed door.

Thais is pittig en daarom kun je wanneer je goedje kookt een beetje chilipoeder er doorheen roeren. Dit gaat uiteraard om smaak. Houd je van pittig dan doe je er natuurlijk meer bij dan dat je niet zo dol bent op pittig.

Ik heb met de chilipoeder de pan twee keer rond gestrooid. Goed roeren en daarna op klein vuur ongeveer 10 minuten laten pruttelen.

Daarna opscheppen en klaar is je kip-kokos maaltijdsoep!

Hoe lijkt jou dit recept?

liefsnatasjaklein

7 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close