TV

RECAP | Expeditie Robinson #13

er-13-00

Tijd voor een nieuwe recap van Expeditie Robinson. Afgelopen week werd Kim op de eilandraad weggestemd en koos zij er voor om – in tegenstelling tot Ryanne – wél naar afvallerseiland te gaan. Zij wil daar overwinnen om de bange Klaas en Oscar ‘op te vreten’! Maar eerst moet ze nog langs Danny. Hoe dat verloopt, lees je hier!  

ZE IS NUMMER 1 OP DE DODENLIJST VOOR MIJ!”

IMG_4641

Amara is flabbergasted. Ze is enorm verbaasd dat Klaas en Oscar zowat alle stemmen hebben ingezet om Kim eruit te halen, terwijl zijzelf een makkelijker doelwit was. Klaas legt uit dat ze op Kim hebben gestemd omdat ze denken dat Kim het moeilijkst is om te verslaan.

IMG_4643

Danny houdt de dagen bij. Hij zit al 8 dagen alleen. Hij kijkt uit over de zee en ziet Kim aankomen. Danny vindt kim veranderd. Bruiner en dunner. Hij vraagt wat er ondertussen gebeurt is en is verrast te horen dat Ryanne eruit is – haar heeft hij niet gezien! – en dat Klaas er nog altijd in zit.

Amara vindt dat het spel helemaal opengegooid is doordat alle stemmen. Klaas denkt dat hij nog minstens één ronde zijn “reet” kan redden.

IMG_4645

Danny laat zijn slaapplek zien en vertelt over de ratten. Daarna laat hij zijn muurschetsen zien. Kim heeft wel respect voor Danny nu. Maar Danny is niet vergeten wat Kim gedaan heeft. Zij had wel 7 stemmen ingezet tegen Danny op de eilandraad dat hij eruit moest.”Ze is nummer 1 op de dodenlijst voor mij!”

er-12-01

Dan is het tijd voor de battle. Tegelijkertijd moeten ze op de evenwichtsbalk en moeten ze het touw vast pakken. Daarna gaat de zandloper lopen. Wanneer de tijd om is, moeten ze proberen de ring los te krijgen en aan de haak hangen. Wie dit als eerste lukt wint. Maar wie er van af valt, is sowieso de verliezer.
Bij de opstap heeft Kim al weinig evenwicht. Danny staat er geoefend bij. Ze wachten op de zandloper. Die duurt heel lang en Danny verliest ook bijna zijn evenwicht.
Dan is de zandloper klaar en Danny begint meteen. Maar Kim ligt niet ver achter. Ze liggen vrij snel gelijk. Die van Danny is eerder los. Maar Kim volgt snel. Dan moeten ze naar de haak. Het lijkt wel een race. En dat is het natuurlijk ook. Danny wint! Ja, deze battle was spannend!

Kim hoopt dat Danny wraak neemt op Klaas en Oscar. Danny wil in ieder geval wel wraak nemen op Klaas. “Je hebt me hier een paar dagen extra gegund! Dankjewel!”

IMG_4656

Amara en Anna maken een tweepersoons hutje en Klaas zoekt kokosnoten met Oscar. “Ben jij tweede en ik laatste dan stem ik je eruit.” Vertelt Klaas aan Oscar. Hij snapt dat, maar denkt positief. “Als de dames laatste worden, houden we de stemmen op zak.”
Amara hoopt dat Anna en zij eerste en tweede worden. “Ik heb heel veel zin in de volgende proef.” Zegt Anna

Kim is wel blij dat ze naar huis mag en moedigt Danny heel vaak aan. “Je bent er bijna!” Danny is hier heel blij mee. Zo blij, dat hij er zelfs van moet huilen. Hij heeft het heel zwaar nu. Hij wil nog wel alle energie geven, maar daarna is het ook wel klaar.

“IK GA ZE IN VERBAND LEGGEN!”

Tijd voor de proef tussen de Oscar, Klaas, Amara en Anna. Ze moeten met blokken een toren bouwen, waar ze zelf op staan. Ze hebben touw en een haak om de blokken omhoog te krijgen. Degene die als eerste valt krijgt twee zwarte stemmen, maar valt er uiteindelijk niemand, dan gaan deze stemmen naar degene die het minst hoog gebouwd heeft. Degene die uiteindelijk het hoogste heeft gebouwd en niet is gevallen, wint.

er-12-02
Amara gaat eerst voor de buitenste stenen. Klaas weet dat hij niet gaat winnen, maar wil ook niet laatste worden en heeft daardoor als tactiek ‘stilstaan’. Oscar wil niet als een gek bouwen. “Laat Amara en Anna maar als een gek bouwen, zo vallen zij waarschijnlijk sneller.”
Klaas voelt zijn blokken al snel bewegen en heeft nog altijd weinig vertrouwen. Hij krijgt zijn benen dan ook niet stil. Anna en Amara lopen gelijk op.
Klaas voelt zijn blokken al bewegen en kantelen en heeft er geen vertrouwen in. Daarom blijft hij even staan.
“Ik ben een bouwer. Ik weet hoe je een constructie zo stevig mogelijk moet maken. Ik ga ze in verband leggen.” Amara heeft vertrouwen!
Vanaf 8 hoog heeft Anna in de gaten dat ze niet stevig gebouwd heeft. De stapel wankelt.
Bij 11 hoog wacht Amara. “Tot de jongens ook net zo ver zijn.”
Klaas is blij te zien dat hij dichterbij Anna komt. Hij haalt zelfs Oscar in.
Anna zegt tegen haarzelf dat ze niet op het 11e blok moet gaan staan. Maar toch doet ze het. Ze krijgt hiermee 2 zwarte stemmen, want haar toren valt om. Ze voelt meteen dat dit het was. “Ik kan echt wel janken. Ik had op die 10 moeten blijven staan en wachten totdat Klaas zou vallen. Maar dat heb ik niet gedaan…”
Klaas valt daarna. “Nu moet je je kop erbij houden.” Neemt Oscar waar.
Oscar en Amara wachten elke keer op elkaar. Zij tilt en wacht daarna tot hij ook weer getild heeft. Amara probeert Oscar net elke keer eentje voor te blijven. Oscar valt en Amara wint immuniteit.

Op winnaarseiland is een flesje rode wijn en zijn er snacks. Morgen is er pizza. Anna mag met haar mee als goedmakertje voor alle stemmen die Amara haar heeft gegeven en omdat Anna waarschijnlijk morgen naar huis gaat.

“IK WIL DE EXPEDITIE WINNEN VERDOMME!”

Amara zit sowieso bij de laatste 3: “Bizar!” Anna baalt dat ze niet is blijven staan. Ze heeft zo intens genoten van het programma. Wetend dat ze naar huis moet, heeft ze tijd om afscheid te nemen. Dat is fijn. En iets wat niemand eerder gekund heeft.

IMG_4684

Oscar en Klaas eten het laatste beetje rijst op. Ze weten ook niet of ze wel tegen Amara in de finale willen staan. Vorig jaar waren bij de laatste 3 finales, maar ze durven zichzelf niet rijk te rekenen. Want wat als dat dit jaar niet zo is?

IMG_4686

Danny vangt een hele grote krab. De volgende dag bakt en kookt hij deze. “Dit is echt een geschenk uit de hemel!”

IMG_4688

De volgende dag beveiligt Danny zijn huisje met gaas. “Ik had een klamboe van Kim gekregen.” Hopelijk houdt dit de ratten tegen.

Oscar is vandaag jarig. “Ik heb nog nooit zo hard voor mijn verjaardagsdiner moeten werken.”

IMG_4695

Amara en Anna bakken de pizza. “Hij gaat vast heel lekker smaken!” Als hij klaar is zijn ze super blij. “Wat ziet hij er goed uit!” “Dit is echt een goede pizza!” Ze willen zelfs een kwartje bewaren voor henzelf en ook voor Oscar zijn verjaardag.

IMG_4696

Danny heeft het zwaar. Hij kijkt op tegen het volgende duel. “Ik wil de expeditie winnen verdomme! Anders heb ik voor niks 10 dagen alleen op een eiland gezeten!”

“OH SHIT, ECHT?!”

Anna komt aan op de eilandraad met pizza – maar dat weet Oscar nog niet-  en zegt: “Ik geef mijn 2 zwarte stemmen aan jou!” Hij is helemaal verbaasd om pizza te zien: “Oh shit, echt?! Nu voel ik me toch jarig!”

er-13-03

Nicolette wil de eilandraad niet groter maken dan het hoeft te zijn. Anna heeft twee zwarte stemmen en zelf geen stemmen over. Ook Amara heeft geen stemmen meer en Klaas en Oscar beide nog één. Ze vraagt of iedereen er mee akkoord is dat Anna er uit ligt zonder te stemmen. Iedereen is het daar mee eens.
Daarna doet Dennis een mededeling: “Dit is de laatste keer dat jullie kunnen stemmen. Er volgt nog wel een eilandraad en proef. Wat daar gaat gebeuren hoor je nog.” Oeeee… spannend!

Wanneer iedereen afscheid genomen heeft van Anna, krijgt ook Anna de vraag of ze in het geheim verder wil spelen. En ook zij wil het duel aan gaan. “Super spannend en veel te eng, maar nee, dat ga ik gewoon doen!”

Robinson van deze aflevering: Amara
Degene-die-het-zwaar-heeft-Robinson: Danny
Verwende Robinson: Klaas
Jarige Robinson: Oscar
Einde Robinson: Anna

Wie moet de halve finale halen? Danny of Anna?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

7 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close