Mijn favoriete tv series #1

bolseries1 

Advertorial

Mijn favoriete hobby naast bloggen is het kijken van tv-series. Ik heb dan ook een hele collectie in mijn kast staan. Niet voor de sier omdat ik ze maar één keer gekeken heb, maar omdat ik ze allemaal op zijn minst al 3x gezien heb. I admit: ik ben tv-serie verslaafd!

In onze kast staan 13 verschillende series, die op 2 na allemaal compleet zijn! En daarnaast heb ik nog een hele wishlist aan series die ik graag op dvd – of blue ray – in mijn kast zou willen zien, waaronder Gossip Girl, Beauty & the Beast, Grey’s Anatomy, Grimm, the Vampire Diaries en The Big Bang Theorie.

Ik ga met jullie mijn favoriete delen. Dit ga ik niet allemaal in één keer doen, want dat zijn er veel te veel. De komende weken kun je elke donderdag een aantal tv series zien die in mijn rijtje thuis horen. Deze keer zijn het alleen maar ‘magische’ series (zowel letterlijk als figuurlijk vind ik, haha!).

Charmed

bolcharmed

Charmed gaat over 3 zussen die er achter komen dat ze afstammen van een lange rij heksen. Ze moeten het opnemen tegen demonen, tovenaars en andere mythische beesten, als ook elkaar. Hoe leuk ze het ook vinden om een heks te zijn, hun sociale leven en andere dingen die zij in het leven leuk vinden, komt elke keer in de problemen.
Met o.a.: Shannen Doherty, Alyssa Milano, Holly Marie Combs en Rose McGowan.

Wat ik zo gaaf vind aan Charmed – dit is trouwens echt mijn grootste favoriete serie! – is dat het niet gaat over dat ze heksen zijn, maar juist dat ze mensen zijn die toevallig ook heksen blijken te zijn. Daardoor zijn – los van al het magische in de serie – veel afleveringen ook heel herkenbaar. Denk aan problemen op zussen-, relatie- en werkgebied.
Eigenlijk is het dus een serie over drie zussen met een magisch randje. Nou ja, een grote rand dan!
Klik hier om Charmed te kopen!

Buffy the Vampire Slayer

bolbuffy

Buffy gaat over een meisje dat uitverkoren is een vampierdoder te zijn. En laar haar nu net naar de plaats verhuizen waar het vampire central is.
Buffy Summers zit nog maar op de middelbare school wanneer ze met haar moeder naar Sunnydale verhuisd. Daar ontmoet ze Willow en Xander met wie ze haar avonturen en ultieme vriendschap beleefd. Daarnaast blijkt de bibliothecaris van de school – Mr. Giles – niet echt een bibliothecaris te zijn maar haar Watcher die Buffy haar opleiding geeft.
Uiteindelijk verslaat ze niet alleen maar vampiers, maar ook andere demonen en wordt ze zelfs verliefd op één of twee vampiers.
Met o.a.: Sarah Michelle Gellar, Alyson Hannigan en Nicholas Brendon.

Ook bij Buffy gaat het niet specifiek alleen om een meisje wat krachten heeft, maar vooral over een jong meisje wat een normaal leven wil hebben, maar haar plicht als vampierdoder niet kan verzuimen. Daardoor komt ze toch wel in hele rare situaties terecht, die dan ook weer erg humoristisch kunnen zijn. Zeker door de gevatte opmerkingen van Buffy en haar vrienden.
Klik hier om Buffy the Vampire Slayer te kopen!

Angel

bolangel

Angel is een spin-off van de serie Buffy the Vampire Slayer. Nadat hij van Buffy in haar serie afscheid heeft genomen, verhuisd hij naar LA. Daar ontmoet hij Doyle – en later Cordelia Chace – en vind hij de roeping om met hen de bovennatuurlijke misdaad te bestrijden.
Met o.a.: David Boreanaz, Alexis Denishof en Charisma Carpenter.

Angel was zeker de hunk uit Buffy the Vampire Slayer. Waar Buffy meer gericht is op het doden van alle vampieren die op haar pad komen, draait de serie Angel juist om de misdaad. De humor vanuit Buffy zit er nog steeds in – de eerste seizoenen wel minder, dan later – maar het heeft veel meer een serieuzer kantje.
Klik hier om Angel te kopen!

Dit was ronde één van mijn favoriete tv-series. Jups. Ik hou van fantasy series. Dit genre ga je nog wel veel voorbij zien komen, maar zeker niet allemaal!

Welke van de bovenstaande series ken of keek je of welke zou je nog eens willen bekijken?

liefsnatasjaklein

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close