Mijn favoriete tv series #2

seriesheader

-Advertorial-

Vorige keer deelde ik al drie van mijn favoriete tv series, vandaag heb ik er weer drie voor jullie die ik in mijn kast heb staan. Jullie konden vorige keer al zien dat ik gek ben op fantasy series. Deze week zitten we nog een keer in de categorie. En dan hebben we geloof ik dit genre wel gehad, haha!

Moonlight

seriemoonlight

Moonlight gaat over Mick St.John die zich voordoet als een privé-detective, maar eigenlijk een vampier is. Zijn zakenpartner is ook een vampier, zijn ex-vrouw – ja, ja, ook een vampier – komt ook nog regelmatig in zijn gedachte voorbij en hij wordt verliefd op een mens wat natuurlijk super gevaarlijk is.
Met o.a.: Alex OLoughlin, Jason Dohring en Sophia Myles.

Hoewel het plot lijkt op die van Angel – vampier, privé-detective, verliefd op een mens, woonachtig in L.A. – is het een heel ander verhaal met een hele andere opzet. Toch duister, zo nu en dan humoristisch en uiteraard magisch.
Het enige jammere van deze serie is dat er maar één seizoen gemaakt is. Niet omdat hij geflopt is – in tegendeel zelfs, want hij heeft zelfs een ‘Peoples Choice Award’ voor beste nieuwe dramaserie gewonnen – maar omdat er in Hollywood een schrijversstaking opgang kwam, waardoor er geen nieuwe scripts geschreven werden. Héél jammer dus. Zeker omdat het einde van seizoen 1, een mooie opening was naar seizoen 2. Nou zit je dus met de gebakken peren door zo’n open eind. Bah!
Klik hier om Moonlight te kopen!

Smallville

seriesmallville

Wie kent hem niet? Clark Kent. Of misschien herken je de naam wanneer ik ‘Superman’ zeg… Gaat er nu een lampje branden?
Smallville is een serie over de jaren voordat Clark Kent Superman werd. In Smallville woont de jonge Clark met zijn (adoptie)ouders op een boerderij en lijkt hij een gewone boerenjongen te zijn. Hij ontwikkelt alleen steeds meer krachten en moet dit voor zijn schoolvrienden verborgen zien te houden. Dat is geen gemakkelijke klus, gezien Smallville bedekt is met ‘Kryptonite’: een gesteente waar Clark Kent helemaal slap van wordt…
Met o.a.: Tom Welling, Allison Mack, John Glover en Kristin Kreuk.

Superman is al jaren één van mijn favoriete superhelden (samen met Batman en Spiderman) en daarom moest hij natuurlijk in mijn kast staan. Eigenlijk is Clark een gewone jongen, die verliefd wordt op het mooiste meisje van de school en om gaat met een fanatieke wannabe reporter. Dit maakt zijn leven – in combinatie met zijn superkrachten – er niet gemakkelijker op. Daarnaast veranderd door de seizoenen heen zijn beste vriend Lex in zijn aartsvijand, die er ook nog eens met zijn meisje vandoor gaat. Dit is de enige serie in mijn kast die ik nog niet helemaal af gekeken hebt. Hiervoor geef ik graag Roy de schuld omdat we deze serie samen – al meer dan een jaar (aaargh!) – aan het volgen zijn. Ik kijk series zeker binnen 3 maanden af, dus ik had allang alle tien de seizoenen 4x bekeken kunnen hebben. Schat, het wordt tijd om Smallville weer aan te zetten!
Klik hier om Smallville te kopen!

Once Upon A Time

serieonceuponatime

Hoewel Charmed altijd mijn meest favoriete serie is geweest, komt Once Upon A Time toch akelig dicht in de beurt. Wat een geweldige serie, die ook Roy betoverd heeft…
Een plaatsje bestaande uit sprookjesfiguren? Alleen Henri – de adoptiezoon van burgemeester Regina Mills – gelooft hierin. Hij weet het zeker. Hij weet dan ook zeker dat zijn adoptiemoeder de Boze Koningin is, zijn juf is Sneeuwwitje en Mr. Gold is eigenlijk Repelsteeltje. Op de 28ste verjaardag van Emma Swan staat Henri dan ook voor haar deur. Hij is eigenlijk haar zoon en zij is de enige die de vloek in Storybrooke op kan heffen, zodat de mensen daar weer weten wie ze eigenlijk echt zijn. Emma speelt het spelletje mee, maar gelooft er eigenlijk geen snars van…
Met o.a. Ginnifer Goodwin, Jennifer Morrison en Lana Parrilla.

Het meest betoverende aan deze serie is dat het zowel speelt in de ‘realiteit’ als in ‘sprookjesland’. Zo ziet de kijker dat hetgeen wat Henri denkt ook daadwerkelijk klopt en krijg je een hoop achtergrond informatie over de sprookjesfiguren. Zo was de Boze Koningin niet altijd de Boze Koningin en zou Prince Charming eigenlijk met iemand anders trouwen dan Sneeuwwitje. De kostuums zijn geweldig, het acteerwerk is super en het verhaal is magisch. Wat wil je nog meer…?
Klik hier om Once Upon A Time te kopen.

Ken je één van de bovenstaande series? En wat is jouw favoriete serie?

liefsnatasjaklein

4 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close