Make-up trends: herfst/winter 2013

Hoi allemaal,

vandaag een artikel over de make-up trends herfst/winter 2013, zodat je je make-up er al langzaam op kunt aanpassen: de juiste kleuren kopen, oefenen met technieken enzovoorts enzovoorts.

chanel rode lippen

#1 Rode lippen
In de jaren ’30 en ’40 waren de rode lippen – vooral de rode wijn kleur – super hot. And they are back! Rode lippen blijft een klassieker en kan super classy staan, zolang je de juiste kleur voor jouw huid en lippen kiest. Kies het aankomend seizoen dan ook voor een mooie opvallende rode lipstick met een matte finish. Dit is dan ook veel beter te dragen dan een glimmende, glanzende rode lipstick. De rode lippen waren dan ook onder andere op de catwalk te zien van Burberry, Valentino en Chanel.

Bottega+Veneta+Fall+2013+Backstage+Sv8dXVXX7Ddl

#2 Luxe make up
Dit klinkt een beetje vreemd, maar het gaat over een look die er uit ziet alsof je hele dure producten hebt gebruikt, maar dan wel met een natuurlijke look. Deze inspiratie komt wederom uit de jaren ’40. Als je in deze tijd mooie make up op had, dan betekende het dat je geld had. Veel ontwerpers – waaronder Bottega Veneta – hadden deze look op hun catwalk omdat het een look is die makkelijk compleet te maken is met haar en fashion.

nude-makeup-look-valentino-fall-2013-couture

#3 “Geen” make up
Geen make-up look: het gebruik van zo min mogelijk producten. Dit wordt ook nog wel vertaalt naar naturel make-up. Deze look werd o.a. bij Valentino getoond.

cateye

#4 Retro Cat Eye
Looks die terug blijven komen; dat is een retro look. Dit seizoen is de “cat eye” make-up met nude lippen en een gladde huid retro. Dus haal die nude kleuren lipstick en lipgloss maar uit de oude doos, net als een goede foundation en houd je zwarte eyeliner maar bij de hand!

metallic

#5 Statement met metallic of gothic glam
Een statement maken. Daar kun je dit seizoen ook voor gaan, zoals opvallende kleuren, glamour make-up of een donkere kleur gothic-glam look. Bij deze look omarm je de intensieve zwarte kleurtonen, metallic kleuren zoals blauw, goud en zilver en ook sommige donkere kleuren kunnen het erg goed doen. Denk bij deze look ook aan de vorm van je ogen. In plaats van één opvallende kleur, kun je er meerdere aanbrengen in laagjes. Opvallend moet het dus zijn. Dior showden o.a. metallic oogschaduw in combinatie met lippen die optisch dikker lijken.

 

 

Welke van deze looks spreekt jullie het meeste aan?

 

Liefs,
Natasja

Geef een reactie

CommentLuv badge

Close