Gezonde eiersalade

gezonde eiersalade 01

Het is echt alweer mega lang geleden dat ik zelf een recept bedacht. Maar nu ik mee doe aan de Sugarchallenge, moet ik creatief zijn. En dat vind ik stiekem best leuk! Hoewel ik de komende 30 dagen sowieso geen tussendoortjes mag, vond ik het wel leuk om vast dingen te bedenken. Zo kwam ik ook op het idee voor een gezonde eiersalade. Die kan ik namelijk ook als lunch op een cracker eten bijvoorbeeld. Maar na de challenge zou ik hem ook op toastjes kunnen smeren. Dus waarom niet vast maken? Daarbij zijn jullie misschien ook wel erg nieuwsgierig naar suikervrije en/of gezonde(re) recepten. 

gezonde eiersalade 03

WAT HEB JE NODIG?

  • 4 hardgekookte eieren
  • 4 el kwark (dit kan zowel volle als magere kwark zijn)
  • 1 el mayonaise (Ton’s mayonaise fris en zuur of Ton’s Belze mayonaise zijn suikervrije รฉn heerlijke opties!)*
  • 1/2 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • klein handje vers gesneden bieslook
  • 1 tl kerriepoeder
  • snufje himalaya zout
  • snufje zwarte peper

gezonde eiersalade 02

HOE MAAK JE HET?

Prak de geschilde, hardgekookte eieren en meng het samen met de kwark en mayonaise*.
Pers het teentje knoflook uit en snijdt het sjalotje en de bieslook klein. Doe dit bij je eimengsel. Roer het geheel goed door. Breng je eiersalade op smaak, door de kerriepoeder, zout en peper erbij te doen naar eigen smaak. Roer het geheel goed door.

Je kunt de salade zo’n 3 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Als je tenminste overhoudt…. ๐Ÿ˜‰

Waar smeer jij eiersalade op?

*Suikervrije mayonaise zou je toe kunnen voegen om hem een vollere smaak te geven! Probeer eerst eens zonder de mayonaise! ๐Ÿ˜‰

16 Comments

Geef een reactie

Close