DIY

Gestart met een Bullet Journal

Misschien heb je de term al eens voorbij horen komen en misschien ook wel niet: Bullet Journal. Simpel gezegd is het gewoon een notitieboekje waarin je van alles kwijt kunt. Denk aan een planning, agenda, to-do en andere soorten lijstjes. Je kunt het ook gebruiken als dagboek. Het is eigenlijk gewoon in te vullen zoals je dat zelf zou willen. Je kunt het simpel houden of heel creatief met bijvoorbeeld handletteren en tekeningen. Op het internet zijn duizenden voorbeelden te vinden. Ieder heeft zijn eigen stijl en ideeën. Super leuk om te zien! Vandaag laat ik jullie de mijne zien. 

Waar de meeste gewoon en boekje hebben in schriftvorm, koos ik voor deze horizontale variant. Het is mijn eerste Bullet Journal en dus is het voor mij ook nog even uitvogelen hoe ik het fijn vind om er gebruik van te maken. Ik kan je wel vertellen dat ik het écht super leuk vind om te doen! Ideaal is dat er 3 lintjes tussen zitten. Zo kan ik verschillende pagina’s snel beheren.

De omslag van het boek heeft meteen een Mijn Key index. Daarin kun je de symbolen kwijt die je gebruikt. Als je al langer gebruik maakt van een Bullet Journal, zal je de key’s wel uit je hoofd kennen. Overigens is er niet perse een vast systeem. Je kunt natuurlijk gebruiken wat jij fijn vindt. Ook hierover is op het internet veel te vinden.

Bij mijn boekje zat een minicursus Bullet Journaling. Ideaal omdat je zo als beginner meteen een idee hebt zonder internet te hoeven gebruiken. Hier zitten bijvoorbeeld ook voorbeelden van kaders en decoraties in, maar ook een voorbeeld van hoe je een maand- of weekoverzicht zou kunnen maken. Daarnaast geeft het boekje nog een hoop ideeën voor bijvoorbeeld lijstjes die je er in kwijt kunt.

Omdat ik snel wilde beginnen, ben ik toch lekker begonnen met een weekoverzicht van Augustus. Ik merk dat ik graag werk in een weekoverzicht waarin per dag aangegeven staat wat ik wil en/of moet doen. Ik begon met het maken van ‘August’ door te handletteren. Ik vind hem nog niet eens zo verkeerd! De bladzijde ernaast werd een minimalistisch overzicht. Laten we rustig aan beginnen… 😉
Naast de weekplanning heb ik op die bladzijde ook nog een lijstje gemaakt met dingen die ik nog moet onthouden en dus moet inplannen en een overzichtje van de groei van mijn social media kanalen. Die kon ik na zondag invullen. De volgende twee bladzijdes heb ik gebruikt voor weer een nieuwe weekoverzicht. Omdat augustus nu maar tot aan donderdag duurt, had ik ruimte over om een soort Augustus Review pagina er bij te maken. Daarin staat mijn totale social media groei van afgelopen maand, de gekeken series en films en de mooie momenten van augustus. Zoals je kunt zien zijn dat er best veel geweest afgelopen maand!

Ook heb ik alvast vooruit gewerkt met September. Ik behoud het minimalistische van de weekplanning nog even aan. Maar ik heb op het internet ook zoveel creatieve en mooie dingen voorbij zien komen…!
Na de laatste dag van september had ik weer plek over. Hier heb ik deze keer een habit tracker neergezet. Daarin kan ik bijhouden wat ik belangrijk vind de komende periode. Bijvoorbeeld dat ik iedere dag 2 stuks fruit eet. Als dat is gelukt, zet ik bij die desbetreffende dag een kruisje. Zo kan ik makkelijk zien waar ik nog aan moet werken en wat al heel goed gaat.

Ook wil ik nog een review pagina maken voor September en dadelijk als ons kleine meisje geboren is kan ik ook haar schema bijhouden in mijn bullet journal.

Ik vind het super leuk om zo creatief en overzichtelijk bezig te kunnen zijn. Het geeft mij structuur en ik kan op vele manieren mezelf creatief uiten.

Houd jij een Bullet Journal bij? En zo ja, heb je tips? Wie moet ik echt volgen op bijv. Instagram of YouTube? En als je dit niet doet, zou je het wel willen?

12 Comments

Geef een reactie

Close