Gelezen tijdschriften juni 2014

tijdschriften
In de maand juni heb ik een aantal tijdschriften gekocht. Als je als beautyblogger inspiratieloos bent, zal je toch ergens je inspiratie vandaan moeten halen. En dus kocht ik een aantal tijdschriften. Twee van de zeven tijdschriften kocht ik omdat mijn favoriete bloggers die editie beheren en op één tijdschrift heb ik een abonnement. Sommige bladen kende ik alleen van naam en had ik nooit echt doorgekeken. Hoogtijd dus om te kijken welke tijdschriften er bij mij passen en door welke artikelen ik geïnspireerd raakte.

Cosmopolitan

cosmopolitanOp de Cosmopolitan heb ik een abonnement. Dit tijdschrift kocht ik sowieso elke vakantie en toen ik ging bloggen bedacht ik me dat ik er wel een abonnement op kon nemen. Om zo geïnspireerd te blijven en op de hoogte gehouden te worden van de laatste nieuwtjes omtrent beauty. Gelukkig is de Cosmo wel iets breder dan dat. Menselijke verhalen, lifestyle en fashion staan naast beauty centraal. Mijn schoonnichtje Femke heeft voor de juli editie – die je hierboven op de foto ziet – 2 artikelen mogen schrijven!
Het artikel over de trends vond ik erg inspirerend (blz. 39 t/m 41), het artikel ‘coach jezelf naar de top’ (blz. 56/57) vond ik erg leuk en waardevol om te lezen, wat een powervrouw is Lara in het artikel ‘Op mijn hoogste hakken ging ik naar de chemo’ (blz. 60 t/m 62) en het ‘beauty sexy nude dossier’ (blz. 135 t/m 138) was ook er inspirerend.

Glamour
GlamourDe Glamour kreeg je bij aankoop van een 4-pack Jillz bij de Jumbo. Het tijdschrift had ik wel eens doorgebladerd, maar het is niet blijven hangen of ik het nou wél of geen leuk tijdschrift vond. De cover van deze Glamour oogt fris en dat trekt mij wel aan.
Ik merkte al snel dat dit tijdschrift – of in ieder geval deze editie – vooral gericht is op fashion. Ik vind fashion best leuk om te zien, maar dit is toch minder mijn ding dan beauty. Er staan in deze edities dan ook mega veel artikelen en producten rondom fashion. Het artikel ‘Le beau mond’ vond ik erg interessant omdat het gaat over de lipstick trend van deze zomer.
Dit tijdschrift zal ik niet snel nog eens kopen. Misschien wanneer er meer beautyartikelen instaan wel, maar wat mij betreft is dit te veel fashion gericht.

Marie Claire
Marie ClaireHeerlijk als de zomervakantie eraan komt. In de schappen liggen dan ook altijd de kleine varianten van tijdschriften. Ideaal voor een dagje strand. En nog goedkoper ook!
Marie Claire is weer zo’n tijdschrift dat ik ken van naam, maar waarvan ik niet meer weet of ik het tijdschrift nou wel leuk vond. De cover van deze juni editie is wat donkerder en trekt me daardoor minder snel aan, maar het was een zin op de cover die me deed besluiten dit tijdschrift te kopen.
‘Mijn man bleek een verkrachter’ is een verhaal waar ik rillingen van over mijn rug kreeg. Vreselijk als je hier achter komt.
Dit tijdschrift is veel meer gemengd dan de Glamour. Fashion, beauty, accessoires en lifestyle zijn allemaal onderdeel in dit tijdschrift.
Het artikel ‘Ik ben twee jonna’s’ vond ik fascinerend. Een artikel dat me echt aan het denken zette. En dan hebben we nog het inspirerende verhaal van ‘Olcay Gulsen’. Wat een powervrouw! ‘Zen de zomer in’ vond ik gewoon heerlijk om te lezen en eigenlijk een reminder naar mezelf. En de ‘beauty flash’ trends zijn… Nou ja, volgens mij snap je wel dat ik fantastisch ga zeggen.
Dit is een tijdschrift dat ik wel vaker zou willen kopen.

Beau Monde
Beau Monde
En weer een tijdschrift waarvan ik niet heb onthouden of ik het nu wel of niet leuk vond. De voorkant trok me wel meteen aan: ROZE! En dus kocht ik de Beau Monde. Tijdens het lezen van dit tijdschrift was mijn gedachte wel dat dit echt een tijdschrift is voor wat oudere vrouwen. Zullen we zeggen 35+? Er staan meer luxere producten in en volgens mij ook gewoon meer gericht op de dertig plusser. Ik bedoel: het eerste artikel gaat over Joan Collins. En tja, ik ken haar wel van naam en van een chocolade reclame, maar verder…
Dit tijdschrift richt zich dan wel meer op beauty (met een mooi mix van fashion) en dat vind ik uiteraard leuk. Het zijn wel grotendeels luxere (en duurdere) producten.
Daarnaast werkt Beau Monde altijd samen met visagist Leco van Zadelhoff. Hij doet ook altijd de visagie van Caroline Tensen en Chantal Jansen. Een bekendheid dus waar je zeker de adviezen van kunt aannemen. Interessant!
Dit tijdschrift is voor mij een twijfelgeval. Ik vind het heerlijk om al die luxe producten te zien, maar het feit dat ik ze niet kan betalen zorgt er voor dat ik er alleen bij kan zuchten. Ik wil in een tijdschrift ook graag betaalbare producten zien (of anders alternatieven voor dure producten) zodat ik ook echt iets heb aan hetgeen wat ik gelezen/geleerd heb.

Grazia
GraziaDe Grazia is het favoriete tijdschrift van mijn favoriete blogger Mascha. Nadat ik de beautyspecial van Mascha had gelezen (zie hieronder) werd ik nieuwsgierig naar dit tijdschrift. Ik werd dolenthousiast, dat ik vanaf juli een abonnement heb op dit tijdschrift wat dan wekelijks op mijn deurmat valt. Fijn! Een tijdschrift over beauty, fashion en sterren die ik elke week binnen krijg!
In deze editie was ik vooral nieuwsgierig naar het artikel over ’10 kilo lichter zonder de sportschool’. Hier stonden dan ook zeker wat tips in waar ik zeker gebruik van ben gaan maken. De artikelen over de sterren (o.a. de Kardashians, Kim Feenstra en Mick Jagger, maar ook de sterren die hun vrienden kopen) vond ik super om te lezen. Het artikel over de ‘beauty iconen’ was erg inspirerend en vooral leerzaam om te lezen. Heerlijk om erachter te komen dat het blauwe blik van Nivea de eerste moisturizer was en dat in 1911! En alle artikelen over trends waren ook even leuk om te lezen en naar te kijken.
Ja, hier word ik zeker enthousiast van!

Grazia beauty special (Mascha Feoktistova)
Grazia beauty specialToen ik op beautygloss.nl las dat Mascha guest editor werd van haar eigen beauty special was ik direct enthousiast. Dit tijdschrift MOEST ik bemachtigen! Beauty, beauty en nog eens beauty en dat allemaal in samenwerking met Nederlands meest bekende beautyblogger! Ik kan hier kort en krachtig over zijn: iedereen die gek is op beauty moet deze editie hebben! Seriously!

Fashionista make-up special by Nikkie Tutorials
Fashionista make-up specialEn toen ik te horen kreeg dat ook Nikkie een eigen eenmalige special kreeg, wist ik dat ik deze ook moest hebben. Nederlands bekendste Engelstalige beautyblogger én visagist met een eigen make-up special? Do I need to say more? Een handige beautygids vol basics, tools en tips. Al je vragen over make-up beantwoord.

Wat is jouw favoriete tijdschrift?

liefsnatasjaklein

 

 

6 Comments

Geef een reactie

Close