Ga nou eens lopen kind..!

Als er één moeder is die vind dat kinderen op hun eigen tempo ontwikkelen (en zich dus niet zo druk maakt) ben ik het wel. Maar kom op hé… Ze laat mijn verwachting een beetje in de steek. Ons meisje, wat alles keurig op tijd en volgens het boekje ging doen, loopt gewoon nog altijd niet…

De verwachting van mijn schoonmoeder

Mijn schoonmoeder was wel héél positief ingesteld: papa liep met 9 maanden, dus onze snelle Isabelle vast ook wel. Negen maanden lang heeft ze dat hard geroepen en negen maanden lang heeft ze vaak van mij terug gehoord dat ik dat toch echt niet hoopte… Een baby vertellen wat ze wel en niet mag is toch wat lastiger dan een dreumes.

De verwachting van Roy

De verwachting van Roy was dat ze tegen haar eerste verjaardag zou kunnen lopen. Ze was immers zo snel – of in ieder geval op tijd – met alles. Met 10 maanden kon ze zelf gaan staan als ze zich ergens aan vast hield en met 11 maanden kochten we een loopkarretje waar ze vol gas mee rond sjeesde. Dus best een logische verwachting…

Mijn verwachting

Zoals ik al zei geloof ik enorm in de eigen ontwikkeling van het kind op het eigen tempo en in haar eigen tijd. Dus dat ik geen verwachting had, is alleen maar logisch. Toen ze met 10 maanden ging staan en met 11 maanden ging lopen achter een loopkarretje en aan de hand, begon er langzaamaan een kleine verwachting te ontstaan. Zou Roy gelijk krijgen en zou mijn kleine meisje tegen haar eerste verjaardag kunnen lopen? 

Maar 27 september 2018 naderde en ze liep nog steeds niet los. 

We oefende wel met haar door haar tussen ons in te laten lopen (dat lukte haar soms!) en we gingen naar een indoor speeltuin zodat zij – en misschien wij ook wel – niet bang hoefden te zijn als ze zou vallen. 

December 2018 naderde en hoewel ze nog altijd niet los liep, liet ze wel zien dat ze het kon. Ze weigert het gewoon alleen en zodra ze maar het idee heeft dat we haar los willen laten lopen, gaat ze snel op haar knieën zitten. 

Toch ging het ‘lopen’ beter en ging onze verwachting (ja, ondertussen had ook ik wel een verwachting) uit naar kerst. Maar nee, het is ondertussen half januari en ze loopt nog steeds niet los.

Ze kan het wel…

Weet je wat het is? Ze kan het verdorie wel, maar ze doet het gewoon niet. Volgens mij doet ze pas dingen als ze zeker weet dat ze het goed kan en als ze dus zeker is van zichzelf. Ach, zolang ze loopt voor haar tweede jaar hoeven we ons geen zorgen te maken 😉 

Hoe oud was of waren jouw kind(eren) toen ze los konden lopen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

10 Comments

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close