Fotorial: X-mas Smokey Eyes – Silver Edition

01header

Eén van mijn favoriete feesten in een jaar is kerst. De speciale lichtjes in huis en op straat, kerstbomen, vrolijkheid, gezelligheid en – om ook niet te vergeten – heerlijk eten. Yup. Kerstmis, I love it!
Als je een feest hebt wil je er ook smoking uitzien. Niet alleen met die fantastische kleren die je er speciaal voor koopt, maar ook je make-up moet feestelijk zijn. Kijken jullie mee naar deze Fotorial?

02spullen
Laten we beginnen met wat we nodig hebben. En dat is niet veel! Een smokey eye kan met verschillende producten gemaakt worden. Ik heb gekozen voor een lichte smokey eye met maar weinig producten. De merken die ik gebruik hoef jij natuurlijk niet te gebruiken, maar zo heb je wel een idee wat je nodig hebt.
Ik gebruik:
– Dramatize Kohl Pencil van Oriflame
– Silver Liquid Eye Liner van NYC
– Smudge Brush van E.L.F.
– Volume Build Mascara van Oriflame

03facenaked
Omdat deze fotorial over de ogen gaat heb ik op bovenstaande foto niks aan mijn gezicht gedaan (zie je trouwen hoeveel sproetjes ik heb?!). Als je er echt een look mee gaat maken denk dan ook aan foundation, concealer, blush en highlighter!
Ik vind het altijd fijn om een oogschaduw basis aan te brengen voordat ik mijn oogmake-up aan breng. Ik gebruik de Eye Shadow Base van Hema.

04eyeliner
Met een zwart kohl potlood trek je een lijn boven de bovenste wimperrand. Deze hoeft niet nauwkeurig te zijn omdat we deze dadelijk nog gaan blenden.

05eyelinervb
Ik begin met een niet al te dik lijntje. Dit omdat ik eerst goed wil kijken hoe het kohl pencil vervaagd. Ik heb liever meerdere laagjes dan in een keer een laag aan brengen en er achter komen dat het te veel is. Dan moet je het vaak toch weer weghalen en dat verpest vaak de rest van de make-up als je die al op hebt.

06smudge
Hier kun je zien dat mijn kohl potlood wel goed vervaagd maar al snel licht word. Je probeert het oogpotlood te vervagen over het hele bewegend ooglid.

07eyeliner
Ditmaal breng ik een lijn aan over de onderste helft van het bewegend ooglid. Ook deze keer hoeft het niet netjes te zijn.

08smokey
Dit is het effect. Zoals je ziet heb ik het heel timide gehouden. Dit omdat ik bij kerst denk aan lekker eten en gezelligheid met de familie. Deze look is ook heel draagbaar met oud op nieuw feesten. Dan kun je hem veel dikker aanbrengen zodat je echt een statement maakt. Wil jij met kerst een donkerder smokey eyes, dan maak je die gewoon. Dit was mijn idee bij het kerstfeest.

09eyelinerunder
Met hetzelfde oogpotlood trek ik langs mijn onderste wimperrand een lijn. Dit moet geen dikke lijn worden, maar mag wel dik van kleur zijn.

10smudgeunder

Met de smudge brush vervaag je de lijn tot de gewenste dikte.

11silvereyeliner
Met de zilveren vloeibare eyeliner ga je langs de bovenste wimperrand. Deze lijn moet wel netjes zijn. Je kunt hem laten uitlopen naar een wing, maar dat vond ik met deze kleur en look niet zo mooi. Mijn zilveren eyeliner wilde niet helemaal netjes werken, dus nauwkeurigheid is dan extra belangrijk. De lijn trek ik door naar mijn binnenste ooghoek en dan door naar de onderste wimperrand. Hier komt hij tot ongeveer 1/3 onder het oog en laat je overlopen in de zwarte eyeliner.

12mascara

We gaan de look afmaken met mascara. Voor extra volle wimpers kun je gebruik maken van nepwimpers. Ik hou daar zelf niet zo van, dus ik werk liever alleen met een goede volume mascara. Ik doe mascara op de bovenste én onderste wimpers.

13resultaat

En dit is dan uiteindelijk de look! Wat vinden jullie er van? Zouden jullie hem dragen?

Liefs,
Natasja

6 Comments

Geef een reactie

Close