TV

EXPEDITIE ROBINSON 2017 | Recap #6

Recap 6? Waar zijn dan 4 en 5 gebleven? Uhhh tja, die heb ik niet geschreven i.v.m. mijn bevalling. Sowieso heb ik de afgelopen 2,5 week amper iets online gezet, maar daar gaat weer langzaam maar zeker verandering in komen. Het artikel van vanochtend was dan ook eigenlijk voor woensdag bedoelt, maar daar had ik toen nog geen zin in. Sorry, not sorryAnyway, tijd dus voor weer een nieuwe recap van Expeditie Robinson. Wel wat anders dan jullie van mij gewend zijn. Deze keer geen volledig verslag, maar meer de hoogtepunten. Meer een soort Expeditie Robinson Geklets dus. Hopelijk vinden jullie dat ook leuk! 

De afgelopen twee weken is er een hoop gebeurd. Zo zagen we dat Nicole de expeditie moest verlaten. We zagen hoe de teams opnieuw verdeeld moesten worden en Soendos daardoor nu hoort bij het eiland van de onbekenden. En daar zagen we dan weer hoe Imke de eerste proef won en naar één van de twee kampen mag mét wel 5 stuks stroopwafels en ook Henk de expeditie moest verlaten.

 • “Waar kom je vandaan?” Vraagt Kaj als Imke aankomt op Kamp Zuid. Die antwoord vlotjes “Uit Enschede.” Uhh juist, maar Kaj bedoelde waar je NU vandaan komt. En dus zegt ze maar snel dat ze van een ander eiland komt en één van de vier onbekenden is.
 • “Oeh, lekker. Imke uit Enschede. Daar zaten we op te wachten.” Aldus Kaj die opgelucht ademhaalt.
 • Imke meid. Nog even over jou. Was het wel heel slim om te zeggen dat je kon kiezen tussen een extra stem of stroopwafels? Was het niet een geheim wapen geweest als je het in het midden had kunnen laten of je wel of niet extra stemmen zou hebben? Maar, ze zijn je in ieder geval wel dankbaar voor de stroopwafels. Hopelijk zijn ze dat voor de volgende eilandraad niet vergeten…
 • “Ik kan misschien niet survivallen, maar dat betekent niet dat ik niks anders kan.” Carolina tegen Soundos als Soundos zegt dat de onbekenden in paniek zijn vanwege de twee BN’ers. Maar hé, een vuurtje langer dan een kwartier aanhouden kan ze blijkbaar niet als we Herold mogen geloven. Het is wél Expeditie Robinson Carolina en niet BN’ers got talent.
 • Kaj: “Ik weet niet wat Imke heeft, maar ze maakt het hele eiland vruchtbaar.” Ik lig serieus hier 10 minuten van in een scheur. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
 • Marieke vond zich in het begin stinken en nu…. Oh, wacht. Toch nog steeds.
 • Daddy credits voor Richard: die gunt Joëlle de winst. Hij wil zelfs de eerst volgende proef verliezen zodat Joëlle veilig blijft.
 • “De ON’ers.” Nice one Roeland!
 • Punten voor Imke om te bedenken dat het gooien van de kokosnoten misschien wel sneller is! Zeker als Kamp Noord het ook overneemt! #teamImke
 • Oh Joëlle…. Jullie kamp liep zo ver voor op een gegeven moment…. Niet zo stuntelen meid….! Maar helaas… Roeland lukt het wel om een kokosnoot door te hakken… Wat gaat het worden op de eilandraad? De stroopwafels en de snelheid, slimheid en kracht van Imke die haar gaan redden, of gaat het Kamp toch voor een BN’er die ze iets beter kennen….
 • Kaj: “Moet ik wéér met iedereen de bosjes in om te praten.” Ahaa… Noem je dat zo tegenwoordig 😉
 • Daddy Richard baalt dat ze gewonnen hebben. Tja, dat kan natuurlijk ook… Maar of het dan zo slim is om aan Anouk te vertellen dat hij de proef wilde saboteren….
 • Roeland mist zijn werk terwijl hij op een tropisch eiland zit. Waarschijnlijk is hij dan een van de weinige die het werk zouden missen. Maar goed. Roeland is een acteur in hart en ziel en voert daarom maar een poppenkast op met denkbeeldige theater lichten. Zonnesteek of veel fantasie? Jullie mogen het zeggen.
 • “Want ik heb krab en vis. Krab en vis.” Nieuwste hit van Lil’Roeland.
 • En ja hoor.. Soundos maakt weer ruzie. Deze keer met Carlos die  goed luistert en Soundos terug pakt op haar woorden. Beetje jammer dat hij wel hetgeen opknapt waar zij last van heeft. Ik zou haar toch echt zelf hebben laten werken…. Maar goed. Dan ben ik de egoïstische persoon en Carlos had schijnbaar alleen een egoïstische actie.
 • Wie van jullie snapt waarom Soundos zo graag terug wil naar de andere eilanden? Of zegt ze dat alleen maar en valt ze daarom als tweede van de evenwichtsbalk?
 • Whoa! Mooie cliffhanger van de evenwichtsproef! Carolos en Carolina die tegelijkertijd lijken te vallen, maar wat we niet te zien krijgen… Nice job!
 • Jaaaa! *Doet een overwinningsdansje* Joëlle eruit! Niet vanwege haar, maar omdat ik het Imke enorm gun. Plus dat het weer iets meer draait om wie er een echte Robinson is. Yay! Nou ja, voor zolang het duurt dan. Want Expeditie Robinson draait al jaren niet meer om de Robinson, maar om tactiek.
 • En Jippie! Carlos komt bij kamp Zuid. Nadeel is wel dat als er gestemd moet worden de volgende keer, het 3 tegen 2 is en Carlos of Imke de sjaak gaat zijn… Vermoedelijk. Of misschien ook niet. Wie weet. Er kan van alles gebeuren. Want hé, het is wel Expeditie Robinson!
 • Carlos kiest slim voor de extra stem. Hopelijk gaat hem dat redden! Als daardoor Imke maar niet de sjaak wordt…

Robinson van deze aflevering: Imke
Robinson met de leuke quotes: Kaj
Werk meenemen naar een onbewoond eiland Robinson:  Roeland
Daddy Robinson: Richard
Ruzie makende Robinson:  Soundos
Afvallende Robinson: Joëlle

1. Wat vonden jullie van deze aflevering?
2. De recaps voortaan op deze manier of toch de oude manier?
(Recap #1, Recap #2 en Recap #3)

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close