Een mooie huid door te eten

Wie wil dat nou niet? Door te eten een mooie/gezonde huid… Oké, de titel is inderdaad te mooi om waar te zijn. Het is niet zo dat je alles zo even kunt eten en je dan een mooie huid krijgt. Was dat wel zo dan had je het vast allang opgemerkt!
Er zijn wel een aantal producten die van goede invloed zijn op een mooie huid! En wie wil dat nou niet? Natuurlijk zorgt een gezond eetpatroon al voor een stralende huid. En als je dan ook nog eens de juiste producten gebruikt…..

Aardbei

Aardbeien
Vitamine C. Een natuurlijke werking tegen rimpels. En laten die vitamine C nou net in die overheerlijke aardbeien zitten! In een bakje zijn ze nog makkelijk te vervoeren ook en kun je er dus de hele dag van genieten! Nog wel even een toevoeging: kies voor biologisch. Aardbeien die bespoten zijn, zijn ook weer slechter voor jou (maar dat geldt eigenlijk voor alle bespoten producten).

amandelen

Amandelen
Als je nog niet genoeg vitamine E op hebt, kun je amandelen eten. Er zitten meer dan genoeg vitamine E in deze zaden. En een voordeel van vitamine E is dat ze schadelijke zonnestralen tegenhouden. Nee, dat betekent niet dat je de zonnebrandcrème weg kunt gooien! Gooi de amandelen door de salade en Yum!

eieren

Eiwitten
Bouwstoffen voor de groei en het herstel van de cellen in je lichaam. Belangrijk dus! Daarnaast zorgen eiwitten ook voor een verzadigd gevoel waardoor je weer minder snel het hongergevoel krijgt en dus ook eerder vol zit. Goed voor de lijn! Tip: Maak een omelet van alleen de eiwitten uit – natuurlijk – het ei. Rooster brood. En smakelijk eten!

groene-thee

Groene thee
Wie aan het diëten is weet vast wel dat het drinken van groene thee goed is voor je spijsvertering en dat het je dus helpt met afvallen. Maar in groene thee zitten ook antioxidanten die de kans op huidkanker kleiner maken en deze antioxidanten zorgen meteen voor een natuurlijke glow op je huid! Dus sla die pakken groene thee maar in!

kiwi

Kiwi
Als er ergens veel vitamine en mineralen inzitten, is het wel de kiwi. Het bevat meer vitamine C dan de meeste andere fruitsoorten, het is goed voor de spijsvertering – en dus voor de lijn, en het bevat een hoop vitamine E.

Branch with olives and a bottle of olive oil isolated on white

Olijfolie
Anders dan bij de aardbeien neem je olijfolie niet zo makkelijk mee. Maar misschien wel die salade waar je olijfolie door gedaan hebt. Maar wat is er nou zo bijzonder aan olijfolie? Iedereen weet vast wel dat het gezonder is dan bakken in boter, maar het is ook beter voor onze huid. In olijfolie zitten antioxidanten die je huid zacht en soepel maken. Ook zorgt de olie ervoor dat er een beschermend laagje op je huid vormt om vochtverlies tegen te gaan.

flespompoen

Pompoen
Je houdt ervan of niet, maar dan zou het ook kunnen omdat je het juiste recept nog niet gevonden hebt. Ga opzoek naar een goed en lekker recept want die pompoen is toch echt een vitaminebommetje: C, E en A zitten er alle drie in. In de vitamines zitten enzymen die je huid ‘schoon’ houden. En als dat nog niet genoeg is helpt het eten van pompoen bij de hydratatie van de huid! What else do we want?

water drinken body unlimited

Water
Drink natuurlijk bronwater. Je organen, weefsels en cellen, en dus ook je huid, moeten voldoende gehydrateerd zijn. Drink dus elke dag ongeveer 2 liter – bij voorkeur – natuurlijk bronwater.

Wat doen jullie om je huid stralend te houden?

Liefs,
Natasja

Geef een reactie

CommentLuv badge

Close