Dutch Model Event

000 header dutch model eventDoor Bloggermedia was ik samen met 9 andere bloggers uitgekozen om op zondag 15 juni 2014 naar het Dutch Model Event te gaan in de Jaarbeurs Utrecht. Mij is gevraagd er een verslag van te schrijven en cijfers te geven voor verschillende onderdelen. Ten eerste vond ik het super dat ik uitgekozen was om naar dit event te gaan en ten tweede was dit mijn eerste event waar ik voor uitgenodigd was. Benieuwd wat ik er van vond? Lees dan vooral even verder!

Locatie
In de ochtend liet ik Roy mij bij het centraal station van Den Bosch afzetten. Lekker opstarten in de trein en niet verdwalen. Zeker omdat Utrecht centraal – zo goed als – grenst aan de Jaarbeurs, was het een duidelijk optie om met de trein te gaan. Ik vond de gekozen locatie dan ook zeker perfect. Heerlijk centraal en dus toegankelijk voor alle meiden – en jongens – uit heel Nederland die een modellen carrière ambiëren. Op het station ontmoette ik Rowan. Via Twitter hadden we afgesproken om rond 10 uur samen naar het event te gaan. Laten ontmoetten we ook nog Joy en Selma.
Hoewel de ligging perfect is, was de ingang onzichtbaar. Doordat er bij de Jaarbeurs volop gerenoveerd – of iets dergelijks – wordt, kon je niet naar binnen via de gewone ingang. Hekken zetten het gebouw af en je kon er omheen lopen. Maar nergens konden we een bordje vinden waarop stond welke kant we op moesten lopen. Heel irritant. Gelukkig liepen er meer meiden die er uit zagen alsof ze onderweg waren naar het event en die zijn we toen gevolgd. En tadaaa…. ingang gevonden.

Mijn cijfer voor de locatie: 7/10
Als de ingang duidelijker stond aangegeven, was het een 10 geweest.

001 bord dme

Eerste indruk
We moesten met een roltrap omhoog. Daar boven stond een rijtje. Tijdens het wachten kon je het programma al lezen en dat vond ik erg informatief.

003 flyer

Hier kon je je ticket laten zien om binnen te komen. Rowan en ik – en de andere bloggers – stonden op de gastenlijst. Toch cool om te kunnen zeggen dat ik op een gastenlijst heb gestaan!
De crew was erg vriendelijk en enthousiast. Ook het meisje bij de kapstokken was erg behulpzaam en vriendelijk.

008 kaartjes scan
Daarna moesten we weer een roltrap omhoog en kwamen we in de ruimte waar het event gehouden werd. Er stond meteen weer een rij en voor ons was het onduidelijk waarom die rij daar stond. Omdat we geen zin hadden om te wachten besloten we eerst rond te lopen en later te kijken waarom die rij er nu eigenlijk stond.
De sfeer zag er gezellig uit doordat de lampen gedimd waren en er toch genoeg licht was.

004 rij inschrijvingen

Cijfer eerste indruk: 9/10

Tweede indruk
Tijd voor de tweede indruk. We gingen rondlopen om zo eerst eens te bekijken wat er nu allemaal te doen was. Ons viel op dat er een aantal stands en kraampjes stonden. Yes, dacht ik, kraampjes! Spulletjes kopen! Love it! Helaas viel het mij tegen. Ik kreeg een beetje een marktgevoel, terwijl mijn verwachtingen heel glamourous waren.
Zo stond er een kraampje met make-up producten die je voor €1 kon kopen. Beetje cheap en daarbij merken wat me geen belletje deed rinkelen. Hmmm….
Zo werden er ook tassen en kleding verkocht, hairextensions, een soort speciale bronzer, kon je je aura laten meten (wat nog eens €5 kostte als je er meer informatie over wilde) en iets wat met kunst te maken heeft. Hoewel ik beauty zeker bij een modellen event vind passen, vind ik wel dat er merken mogen staan die we ook daadwerkelijk kennen. Van €1 make-upjes word ik niet enthousiast en geeft me beetje het Action-gevoel, terwijl het event naar mijn mening een glamourous gevoel moet uitstralen.

006 bolero 007 makeup 010 tassen

Daarnaast stonden er ook nog stands die ik wel toepasselijk vond. Zo kon je je inschrijven bij een modellenbureau, catwalklessen, de Miss-verkiezing ‘Queen of the Benelux’ en een visasgieschool, die natuurlijk mijn aandacht trok. Daarnaast kon je foto’s van jezelf laten maken en stond er een stand waar je een modelfolio kon kopen. Dit is een digitaal portfolio die ook bewegende beelden van jou kan laten zien. Tegenwoordig wordt dit steeds meer een pré in het modellenwereldje.

009 modelfolio 011 foto's 012 anne loos 013 anne loos spullen 014 queen of the benelux 015 modelhome 016 passarella moda

Het eten viel me tegen. Er waren verschillende soorten broodjes, maar weinig keuze. Ditzelfde geldt voor het drinken. Ik miste echt het gezonde eten wat je op een modellen event zou verwachten.

Mijn cijfer voor mijn tweede indruk: 4/10. Hoewel ik wel denk dat dit cijfer passend is voor een niet-model.
Mijn cijfer voor mijn tweede indruk als model zijnde zou denk ik een 6/10 zijn.

Catwalk
De hele dag door waren er verschillende fashionshows. De wanna-be-modellen konden zich hiervoor opgeven en meelopen in een van de shows van verschillende merken. Dit vond ikzelf het leukste van de dag. De meeste kleding vond ik super gaaf en ik vond het leuk om de modellen te keuren.
Sommige modellen liepen perfect wat mij betreft, sommige weer niet. Sommige keken zelfverzekerd, anderen weer onzeker. Ik kon zelf al een hoop wanna-be’s schrappen door hun houding of hun uitstraling. Maar hee.. ik ben niet de professional.

017 screenshots catwalk 018 fotograaf voor mijn neus 019 one piece vintage 020 josh V 021 nadine stephanAan het eind van de dag was de catwalk scout ronde. Bij deze catwalk ronde waren verschillende scouts van verschillend bureaus aanwezig. De meesten wilden modellen voor high-fashion shows en dus was het eisenpakket enorm hoog. 300 jongens en meiden hadden een modellenticket gekocht en liepen mee in deze ronde. En maar weinig modellen werden door de scouts genoteerd voor een call back.

022 scouts 023 scouts checkMijn cijfer voor de catwalk: 9/10. Het blijft een ‘vleeskeuring’ en daar ben ik zelf niet zo van, al snap ik wel dat dat hoort in dit vak.

Conclusie
Voor mij persoonlijk viel het event tegen. Ik had er meer van verwacht. Meer glamour, meer high-fashion, meer, meer en nog eens meer. Ik vind het geen event waar je heen moet gaan als je geen model wilt worden.
Wil je wel model worden, denk ik dat het een leuke ervaring kan zijn. Ik vraag me wel af wat je hier nou daadwerkelijk kunt bereiken, maar wie weet ben jij een van de lucky modellen die gescout worden. En ik denk dat je er ook achter kunt komen of dit wereldje wel iets voor je is.

Verbeterpunten:
– Volgende keer zie ik graag meer glamourous merken die hun producten verkopen.
– Er mag ook zeker meer te doen zijn, zoals stands die modellen tips geven en meer kunnen vertellen over het wereldje, en een stand waar je je portfolio kunt laten zien etc.
– De ingang mag uiteraard duidelijk aangegeven worden.

Positieve punten:
– catwalk shows waren super met ook bekende merken als Josh V en Addy van den Krommenacker.
– De strenge scoutsronde. Tja, of je het nu leuk vind of niet, zo gaat dat nu eenmaal in het modellenwereldje.
– Locatie Jaarbeurs Utrecht. Heerlijk centraal!

Mijn totale score van dit event: 7,3/10

Zouden jullie naar dit event toe gaan?

liefsnatasjaklein

 

 

 

ps. Dit zijn Joy, Rowan, Selma en ik.

Bron foto

 

 

3 Comments

Geef een reactie

Close