Dom Bontje 2013

Elk jaar houdt de organisatie ‘Bont voor dieren’ een verkiezing over wie het “Dom Bontje” van dat jaar is – overigens een briljante titel, vind ik. Dit jaar zijn het Nederlands ontwerpersduo Viktor & Rolf uitgeroepen tot Dom Bontje 2013 omdat zij in hun creaties gebruik maken van vossen-, nertsen- en wasbeerhondenbont. Het duo wilde – uiteraard – niet reageren. De organisatie wil met deze verkiezing aandacht vragen voor de miljoenen wilde dieren die enkel voor hun vacht worden gefokt en gedood.

Er is meer dan 17.000 keer gestemd en dat is het dubbele van vorig jaar. De ‘Bont voor Dieren’ is daar natuurlijk super blij mee.
“Door massaal te stemmen op juist de ontwerpers laat Nederland zien dat zij aan de basis staan van het koopgedrag”, zegt Nicole van Gemert, directeur van Bont voor Dieren.

Gerard Joling – die al eens eerder deze titel in de wacht sleepte – eindigde dit jaar op de tweede plek. Andere jaren werden Koningin Maxima, Sylvie Meis en Prinses Beatrix al uitgeroepen tot Domme Bontjes.

Wat vind jij van deze prijs?

Liefs,
Natasja

Bron afbeelding: hartvannederland.nl

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close