Diary 31 december 2013

Zó, ik heb het de afgelopen week mooi rustig aan gedaan en het is ook daarom dat ik geen berichten heb geplaatst. Ja, ik weet het: niet wat ik mezelf beloofd had, maar toch ook wel lekker om even de rust te nemen en niet nog te denken: “Ohoh, ik moet nog een blogpost schrijven.” Hoewel ik dit heel leuk vind om te doen hoor! Ik meen het dan ook echt als ik zeg dat ik eigenlijk elke dag een bericht wil plaatsen, maar het is niet zo dat ik op dit moment betaald wordt om elke dag iets te posten en dan is het best lekker om eens een keertje niks te schrijven. Vergelijk het maar met afvallen. Je houdt je aan een strikt dieet, maar soms zit er zo’n dagje tussen dat je lekker toch een zakje chips eet of die taart die je op die verjaardag wordt aangeboden. De enige aan wie je verantwoording moet afleggen, ben je zelf.
Maar goed. Ik heb een hele leuke kerst gehad! Van monopolie tot een negen-gangen diner die tot midden in de nacht duurde tot hele leuke cadeaus en puzzelen. Kijken jullie mee?

Kerstavond
20131230-235228.jpgHet is bijna traditioneel: kerstavond bij mijn ouders. Hoewel we vroeger altijd gezellig gourmetten, probeert mama de laatste jaren een culinair hoogstandje te maken – voor zover als ons mam, zoals wij Brabanders zeggen, een keukenprinses is.
Mijn ouders en mijn zus en haar man gaan altijd eerst naar de kerk. Roy en ik niet en daarom komen wij later. We hadden om acht uur afgesproken. Om iets voor zeven krijg ik een telefoontje van mijn moeder. De kerkdienst was al afgelopen en of we toevallig al klaar waren, want mijn zus had al honger. Toevallig waren we bijna klaar en konden we er eerder zijn.
Toen we bij mijn ouders aankwamen vond ik dat papa echt geen kerstkleding aan had. Elk jaar zie je hem met kerst in pak en dit jaar had hij gewoon zijn dagelijkse kloffie aan. Natuurlijk kan ik het dan niet laten er iets van te zeggen – want immers waren ik, Roy, mijn zus en mijn zwager helemaal opgedoft – en het bleek dus ook dat mijn zus er ook al een opmerking over gemaakt had. Even later verdween papa de slaapkamer in en kwam hij vijf minuten later terug, netjes in pak. Weliswaar zonder stropdas, maar die droegen zijn schoonzonen ook niet.
Nadat we de eerste paar voorgerechten op hadden gingen we monopolie spelen – mijn favoriete spel allertijden! Ik ben verzot op monopolie! Ook is dit bijna traditie om het met kerst te spelen bij ons thuis. Niet dat iedereen daar gelukkig van wordt, maar toch. En dit jaar was het zelfs niet eens mijn idee! Mama had het spel in de keuken al klaar gezet; dus een andere keuze hadden we niet echt, haha!
Zelfs als ik een keer een slecht spel heb met monopolie vind ik het nog leuk om te spelen. De eerste aantal rondes kwam ik telkens zo terecht dat ik helemaal niks kon kopen. Bagger! Gelukkig waren er tegen de tijd dat ik geluk begon te krijgen nog kaartjes over. Niet het geluk om ook te winnen, want die eer kwam bij Roy.
Na al het lekkere eten gaven we elkaar nog een paar cadeaus. Ik gaf aan papa en mama het verjaardagsspel van ‘Ik Hou van Holland’. Die hebben we ook nog gespeeld en jeee…. wat een paniek komt er bij kijken als je een klok steeds sneller hoort tikken…!

Rond een uur of één gingen we weer naar huis. Thuis aangekomen twijfelden we of we nu al de cadeaus aan elkaar zouden geven. Eigenlijk hadden we afgesproken dit op kerstochtend te doen. Maar de nieuwsgierigheid won het van het geduld.
Ik had voor de gein een aantal goedkope cadeaus voor ons gekocht, zodat het onder de kerstboom een beetje gevuld was. Om en om maakte we een cadeau open totdat we bij de echte cadeaus kwamen.
Roy heeft van mij een stalenarmband gehad waar leer in geweven zit en twee kookboeken van 24 kitchen.
Van Roy kreeg ik het boek: ‘Ik besta niet’. Dit is het debuutboek van schrijfster Cristin Terril. Ik heb het in een ruk uitgelezen! Zeker een aanrader als je van spanning houdt. Daarnaast kreeg ik nog 3 verschillende oorbellen en het leukste cadeau: een halfjaar abonnement op Glossybox! Voor degene die niet weten wat dit is, zal ik het even uitleggen. Glossybox krijg je elke maand thuis en bevat vijf beautyproducten variërend van originele formaten tot reisformaten. Spullen voor je huid, haar en make-up. Je snapt dan vast wel dat ik super blij hiervan werd!

Eerste kerstdag
Dit zou een hele saaie dag worden. Roy moest die avond werken en dus zou ik de avond alleen zijn. We zijn wel de ochtend en middag lekker samen geweest met een uitgebreide brunch, een grote wandeling met Odin en het spelen van spelletjes.
Mijn zus kwam tussendoor nog een boodschappenpakket brengen. Hoewel we alle boodschappen gedaan hadden voor ons diner op tweede kerstdag, was ik helemaal vergeten eten te halen wat ik deze dag kon eten. In de ochtend appte mijn zus of ze eten langs moest komen brengen. We hadden nog wel van die pasta maaltijdpakketjes en die zou ik dan wel eten dus vond ik het niet nodig dat zij naar mij zou rijden door mijn eigen stommiteit. Een uur later ging de bel. En ja hoor, mijn zus duwde me een tas in handen met voldoende eten voor ik denk wel bijna drie dagen (!) en vertrok weer voordat ik ook maar kon protesteren. Hoewel mijn zus en ik echt als water en vuur (kunnen) zijn, zijn we er wel voor elkaar wanneer dit nodig is. Love you sis!

Daarna kreeg ik nog een verassing. Papa en ik zijn vorig jaar naar het eerste deel van The Hobbit geweest. Deel twee draait al weer even in de bioscopen en dus vond papa het leuk om mij deze avond nog op te halen om het tweede deel te bekijken. En zo hoefde ik niet zielig alleen thuis te zitten.
Ik vond deel twee beter dan deel één – en dat terwijl ik deel één ook al goed vond! Ik snap nog steeds niet waarom een boek met maar 253 bladzijden in drie delen verfilmd moet worden – nou ja, ik snap dat het voor de financiën heel slim is – maar heel erg vind ik het niet.

Tweede kerstdag
20131230-234657.jpgRoy heeft als hobby koken. Hij kookt graag. Wel apart, want een gewone Hollandse kost zul je hem niet gauw zien maken. Lucky me dus. Al maanden is hij bezig met het kiezen van gerechten. Sommige gerechten kreeg ik al weken geleden voorgeschoteld. Zo kon hij ze eerst proberen en kijken of het én lukt én wel lekker is. Mij hoor je dan zeker ook niet klagen.
Hij zou op tijd opstaan om alle voorbereidingen te treffen met als doel niet nog midden in de nacht in de keuken te hoeven staan. Doordat hij de nacht ervoor heeft gewerkt, kwam hij niet helemaal op tijd uit bed, maar ging hij toch enthousiast aan de slag.
Mijn schoonmoeder zou ook mee komen eten. We hadden afgesproken dat zij er om twee uur zou zijn. Normaal is mijn schoonmoeder altijd ruim tien minuten te vroeg. Toen ik op een gegeven moment opkeek vanuit mijn boek, bleek het kwart over twee te zijn. Hmm…. niks voor haar om zo laat te zijn. Dat vond Roy ook en daarom belde ik maar even. Je gaat je dan toch zorgen maken of er niet iets gebeurd is. Op het moment dat zij opnam, stak ze de sleutel al in de deur om binnen te komen. Ze had bedacht dat ik het meestal niet fijn vind als ze te vroeg is en dat ze daarom deze keer maar later kwam.
Het eerste gerecht werd om half vier geserveerd. Ik heb van alle gerechten (behalve van het tweede) een foto gemaakt en op instagram gezet. Dus als je me daar volgt weet je al precies wat wij gegeten hebben.

Dit is het menu van de dag – al kun je hem hier niet duidelijk lezen, haha:
20131230-234719.jpg

Gang 1: oesters met keuze uit 2 sauzen – zelfgemaakte cocktail saus of rode wijn azijn met sjalotjes.

20131230-234017.jpg
De tweede gang ben ik vergeten te fotograferen maar dat was gerookte zalm met witte chocoladedressing. En it was yummy!
De derde gang was een rouleau van gerookte heilbot:

20131230-234142.jpg

Gang nummer 4: soep – champignon cappuccino
20131230-234202.jpg

Om te voorkomen dat we Roy de hele kerstdag niet zouden zien, gingen we hier maar een paar keer het kaartspel “shithead” spelen. Een onwijs verslavend spel waarbij je maar 2 stokken kaarten nodig hebt. Iemand interesse in een complete uitleg?

20131230-234446.jpg

Gang nummer 5: Zalmrilette
20131230-234226.jpg

Gang nummer 6: tartaar van cocquille. Deze was als enige niet zo geslaagd. We hadden deze amuse ook niet van te voren geprobeerd en waarschijnlijk vonden we hem niet lekker omdat Roy per ongeluk het witte (het bittere dus) van de sinaasappel mee had geraspt.
20131230-234251.jpg

Gang nummer 7 kun je niet echt een “gang” noemen. Dit was namelijk ‘spoom’. Een drankje van prosecco en sorbet citroen ijs wat je smaak neutraliseert tussen de gerechten. Wel yummy, al kon je aan de gezichten van mijn schoonmoeder zien dat zij daar anders over dacht…
20131230-234314.jpg

Gang nummer 8 was het hoofdgerecht. Believe it or not, maar deze werd om 00:15 uur uit geserveerd. Dit was hertenbiefstuk met wildsaus, aardappelpoffertjes, gegrilde asperges en geglaceerde worteltjes.
20131230-234425.jpg

Gang nummer 9 was dan eindelijk het dessert. Uhm, maar dan wel pas om 1:45 uur uitgeserveerd…. Wel zeker het wachten waard op deze coupe prosecco royale. Want deze was echt yummy yummiër, yummiest!
20131230-234511.jpg

Om half 3 ging mijn schoonmoeder naar huis, nadat we nog een paar potjes shithead gespeeld hadden. Lekker en gezellig was het dan ook zeker wel!

Puzzelen
20131230-234558.jpgWie kent dat nog meer: ergens enthousiast van worden en er mee beginnen, om het vervolgens niet af te maken en lang in de kast te laten liggen? Wij begonnen een jaar of twee geleden met het maken van puzzels. Samen gek worden van al die stukjes die allemaal dezelfde kleur blijken te hebben, om vervolgens wel een mooi eindresultaat te hebben. Wij hebben toen allebei een puzzel gekocht. We waren begonnen aan die van Roy (een tekening van Miami Ink) en daarna hebben we een begin gemaakt aan die van mij (een gele taxi op Times Square in New York). Deze is nooit afgekomen. Tot we van de week bedachten dat het wel weer eens leuk is om te puzzelen. Ideaal zo’n puzzelmat, want zo hoefden we niet opnieuw te beginnen. Dezelfde dag hadden we de puzzel nog af!
Omdat we het weer helemaal leuk vonden, hebben we de volgende dag een nieuw puzzel met 1000 stukjes gekocht: een mooie panorama tekening met Katrien en Donald, Mickey en Minnie, Pluto en nog een paar anderen. Binnen zeven uur was deze af! Op naar de volgende…

Goodbye 2013. Hello 2014!
2013 was het jaar van beautyflamenatasja.nl, een jaar vol liefde, een jaar vol ontdekkingen, een jaar waarin mijn zus getrouwd is, een jaar waarin Roy en ik een jaar samenwonen en nog steeds gelukkig zijn, een jaar waarin mijn ouders zijn verhuisd naar hun langverwachte nieuwbouw project, een jaar waarin mijn zus en haar man zijn verhuisd, een jaar die door gaat in een nieuw jaar. 2014: laat je goed zijn. Vol positivisme, enthousiasme, nieuwe ontdekkingen, meer liefde en meer gezelligheid. Vol gezondheid en geluk. Vol beauty.
Dit is dan ook wat ik jullie allemaal toe wens.

Kijk uit met vuurwerk, maar ga wel knallend het nieuwe jaar in!

Liefs en tot volgend jaar!
Natasja

20131230-234626.jpg
Ik heb niks in het vooruit

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close